Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem lehet pótfelvételire...

Miért nem lehet pótfelvételire jelentkezni kivételesen?

Figyelt kérdés

Annyi engedményt tettek a járványhelyzet miatt a felsőoktatásban az alacsonyabb ponthatároktóp kezdve a szóbeli érettségi elmaradásáig, hogy nem értem ezt!

Kiderült, hogy most idén államilag támogatott helyekre is lehet pótfelvérelizni augusztusban!

Miért nem jelentkezhet az is rá, akit olyan szakra vettek fel, amire a legkevésbé szeretett volna bekerülni? És máshova menne? Miért?

Annyi minden változhat az ember életében pár hónap leforgása alatt!

Ki gondolta volna november/december környékén, amikor lezárultak a szakfelvételek az e-felvin, hogy járvány lesz és emiatt rengeteg lehetőség nyílik majd meg a felsőoktatásban..engedmények..stb.

Hogy emiatt a szüleid elveszíthetik a munkájukat és neked lehet, hogy dolgoznod kell, nappalis szak helyett, amiket megjelöltél nyugodt szívvel, most levelezőn kéne tanulnod, hogy egyetemre járhass és ne veszíts éveket.

Hogy olyan szakot is megnyitnak, ami korábban nem indult, hogy csomó helyre kevesebbért is belehet kerülni, amiket mondjuk nem mertél még decemberben megjelölni és most simán felvettek volna...stb.

2020. júl. 24. 07:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

Július 9. ig törölhetted/módosíthattad a jelentkezésedet.

Ezáltal nem is értem hogy minek irtál be olyat ami nem is tetszik.

2020. júl. 24. 07:23
 2/18 A kérdező kommentje:

Mondjuk lehet, hogy lecsúsztam arról, amit első helyre jelöltem be és olyanra kerültem be, ami a változások miatt nem előnyös számomra.

Ezen mit nem lehet megérteni? Júliusban már rég nem vehetsz fel új szakokat, nem értem, mi a probléma? Nem is a kérdésemre válaszolták, csak valami közhelyes ___-t.

2020. júl. 24. 07:36
 3/18 anonim ***** válasza:
52%

Miért nem csak olyan szakokra/szakokra adtad be a jelentkezésedet ahova igazán be szerettél volna kerülni?

Ne haragudj, de a pótfelvételi úgy jó most ahogy van. A pótfelvételin azon diákoknak kell adni egy esélyt akik sehová se vettek fel.

2020. júl. 24. 07:46
 4/18 anonim ***** válasza:
71%

A kérdező úgy érti a "neki nem megfelelő szak, amit bejelölt", hogy annó télen amit eldöntött, akkor még előnyös volt az számára, az most már nem az. Lehet a járványhelyzet miatt is, bár inkább úgy vélem, hogy simán megbánta, hogy mire jelentkezett, nem tud változtatni, és a rendszerre fogja a saját döntésképtelenségét.

Te még jobb helyzetben vagy: elmehettél érettségizni, van lehetőséged idén továbbtanulni. Ez a járvány azoknak volt nagyobb kicseszés, akik koronavírusosok voltak az érettségi alatt. Nem gondolod, hogy az nagyobb szemétség, hogy nekik nem adtak egy max 1 hónappal későbbi időpontot, hogy érettségizzenek és ők is továbbtanulhassanak idén?

2020. júl. 24. 07:57
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
Február közepéig kellett beadni a jelentkezési lapot. Ha időközben meggondoltad magadat akkor majd a következő felvételi időszakban változtatsz.
2020. júl. 24. 08:15
 6/18 A kérdező kommentje:

Hány tizenéves volt koronával fertőzött?

Pont ellenkezőleg, nem kellett szóbelizni, így is járt a plusz 50 pont nekik emelt szinten. Pedig sok esetben ez hùzza le az érettségit, amikor beszélgetni kell 10-15 percing.

Tavaly érettségiztem, csak dolgoznom kellett. Azért adtam be idén, nem mùlt évben.

2020. júl. 24. 08:27
 7/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ez a Jolly Joker módszer borzalom
2020. júl. 24. 08:27
 8/18 A kérdező kommentje:

Nem fogtam semmit a járványra, könyörgöm.

Az anyám elveszítette a munkáját, az apám valami kisegítő, gyéren fizető poshadványt tudott találni. Emiatt nem tanulhatok BA nappalin, mert szükség van az állandó keresetemre.

De ez még nem volt így télen a járvány előtt, nem tudtam, hogy emiatt még levelezőt kellett volna, mert jön egy ùj vírus, ami tönkretesz milliókat és a megélhetésüket.

Nem annyita bonyolúlt,szerintem, de nem is fogok magyarázkodni.

Itt csak a másik kritizálása megy

2020. júl. 24. 08:31
 9/18 anonim ***** válasza:
70%

Van X Egyetem y szakja, felvettek állami helyre 50 embert. Ebből 30 lúzer nem volt képes eddig kitalálni, mit akar, csak azért ide jelentkezett, mert csak.

Most ez a 30 a felvétel ellenére elmegy máshová póttal... Marad 20?

Na, vajon akkor miért nem pótozhat, akit felvettek?

2020. júl. 24. 08:32
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

És ha nappalin maradnál és néha vállalnál mellette diákmunkát?

+ ha jól tanulsz kaphatsz esetleg ösztöndíjat

2020. júl. 24. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!