Hogyan lehet elérni a pszichológia szak ponthatárát?
Már érettségiztem 2 éve, viszont egyszerűen nem tudom elérni azt a 440-es ponthatárt.
Hiába számolok a kalkulátorral, hogy miből kéne még plusz érettségi vizsgát tennem..semmi!
A két legjobban sikeredett eredményt nézik:
Nekem van egy 87%-os emelt törim, és egy 89%-os közép magyarom és egy közép nyelvvizsgám.
Csak 409 pontom van.
Megnéztem, ha emelteznék biológiából, annak minimum 99%-nak kéne lennie, ugye 2 emeltet nem számítanak be. És még így sem érem el a 438-40-es ponthatárt.
Ti milyen megoldást ajánlanátok? :(
Szia! :) Én is pont 409 ponttal kerültem be a szombathelyi ELTE-re idén. 400 pontot kellett elérni idén.
Nekem sajnos nem sikerült annyira jól az érettségim, így kihagytam egy évet. Ebben az egy évben OKJ-s képzést végeztem (pedagógiai és családsegítő asszisztens), ez 32 plusz pontot jelent, de neked az emelt és középfokú nyelvvizsga miatt 22 pontot adna (én is pont így voltam).
Továbbá közép szinten pedagógiai ismeretek szakmai érettségit is megcsináltam, de az emelt szintet is simán meg lehet 5-ösre csinálni, az OKJ képzés igazából emelt szintre készít fel a vizsakövetelmények alapján. :) Hozzátenném, hogy soha nem tanultam pedagógiát, és így értem el 82%-ot (csak írásbelim volt sajnos).
Ha lenne ezzel kapcsolatban kérdésed, szívesen válaszolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!