Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy bírjam ki ezt a két évet?

Hogy bírjam ki ezt a két évet?

Figyelt kérdés

Kis városban lakunk, és csak pár iskola van itt. Az első osztály fél éve óta járok ebbe az iskolába, de annyira utálom! Itt senki sem azért jár iskolába hogy tanuljon, hanem hogy szórakozzon! Az osztályunkba is én vagyok az egyetlen, visszahúzódó, és érzékeny lelkű, aki azért jár iskolába hogy tanuljon. Ezért természetesen mindenki engem szekál. Főleg a szomszéd!! A hátam mögött mindenféle baromságot mond a többieknek olyat is amihez aztán pláne hogy semmi köze! Az a legrosszabb hogy mindneki elhiszi a hazugságot... pl. olyanokat, hogy azért fázok meg mindig olyan gyakran mert kikapcsolták a fűtést mert nincs pénzünk fizetni. Hát ez sem igaz, mert a suliban fázok meg, mert azt sem engedik a tanárok hogy normálisan felöltözzünk, hanem csak úgy kiküldenek az udvarra. Itthon pedig van fűtés, van külön szobánk mindent megkapunk de nem vagyunk elkényeztetve. Erre ő: ,,Elvan kényeztetve mint a szar" ,,Úgy néz ki abba a szemüvegbe mint egy öregasszony" Most is elkönnyezek ahogy ezeket írom. Úgy utálok itt lakni, anya pedig nem akarja hogy másik iskolába menjek, mert azt mondja hogy bármikor megvehetik a házat, és úgyis nagyobb városba fogunk költözni, és akkor nem ide fogok járni és így nem lesz semmi értelme. De itt meg nem bírom tovább... mindenféle hülyeséggel járatnak, olyanokkal ami nem is igaz. Én meg nem szólok vissza, mert ha elmondanám a véleményem elsírnám magam, még jobban kibeszélnének, és az osztályfőnök is egy olyan roh@dék, hogy már 2-est adna a magatartásomra, pedig 5-ös vagyok mindenből. Persze ha én mondanám meg őket, akkor meg ők mindent letagadnának. Olyan rossz!! Az a szomszéd lány, aki inkább néz ki disznónak mint embernek, az is olyanokat hazudik össze- vissza másokról hogy egy anya megakarta ölni a gyerekét, meg egy kislánynak átment a fején a kamion. Na persze!! Hogy tud ilyet hazudni?? Amúgy áthallatszik hogy azt kiabálja nekik az anyjuk: "K*rva anyádat! Hozzád már te disznó" És pont ő beszél, akik disznót tartanak, ja és azok is úgy röfögnek, és annyira bűzlenek, hogy az udvarunkon is érződik. Én nem bírom ki, más iskolába meg nem mehetek. Olyan rossz hogy nyáron is ez gyötör. Mit csináljak?? Ja és nem akarok úgy elindulni minden reggel iskolába hogy félek. És nem akarok rohanva hazajönni, nehogy leszólítson...

12/l (7.-be megyek)

2010. aug. 2. 13:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mi lenne a megoldás, de ha például egy idősebb srácot megkérnél, hogy beszéljen a fejükkel, vagy kicsit megijessze őket, szerintem lesz változás. Gondolom nem lenne nehéz ilyet találni. Így leírva én is szívesen beszélnék az osztálytársaid fejével, mert utálom az ilyen embereket, még ha fiatalok is.
2010. aug. 2. 14:13
 2/8 anonim válasza:

Sajnos, nagyon jól tudom min mész keresztül, mert nekem is hasonló helyzetben volt részem. Azóta felnőtt lettem. Azt tanácsolom, beszélgess el anyukáddal arról, hogy neked ez a helyzet mennyire rossz és, ha nem akarja, hogy a későbbi éltedere is kihatással legyen az az egész és jót akar Neked, akkor írasson át másik iskolába, mielőtt még késő lenne!!! Én is nagyon érzékeny voltam, egy képzeletbeli világba menekültem, írj novellákat, vezess naplót, ez talán segíthet. Próbáld meg olyan fiatalok társaságát keresni, akik hasonlóak hozzád, már ha vannak.

A szomszédok gyűlölködése ellen sajnos nemigen lehet mit tenni, csak azt, hogy ne foglalkozz velük, ha látják, hogy "lepereg" rólad, egyik füleden be, másikon ki amit mondanak, az bosszíntja őket a legjobban. Persze tudom, hogy ezt a legnehezebb, de ilyen gonosz emberek sajnos mindenhol vannak, ne foglalkozz velük mit gondolnak rólad. Remélem segíthettem. Egy felnőtt nő írását olvashattad, akinek ilyen gyerekkora volt, mint Neked...

2010. aug. 2. 14:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Igen van olyan, csak ő a tesóm, 18 éves fiú. Utolsónak is köszönöm, igen, ez a legrosszabb. :(
2010. aug. 2. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem tudom beleélni magam a helyzetedbe, mert mindig is többé-kevésbé "népszerű" voltam a többiek között, de nagyon megsajnáltalak, ahogy olvastam a sorokat. És azt tudom, hogy mennyire gonoszak tudnak lenni a gyerekek, ez a kor a legrosszabb talán.

Én is azt tanácsolom, hogy beszéld meg anyukáddal ezt a helyzetet, és ha esetleg azt mondja, hogy eltúlzod, vagy hogy bírd ki, már csak ennyi meg ennyi idő, akkor állj a sarkadra és mondd meg neki, hogy képzeljen el egy munkahelyet, ahol egy szava nem lehet, kinézik a munkatársai, bántják, ő maga pedig szenved. Vagy mutasd meg neki ezeket a sorokat. Ha esetleg szükséges én nagyon szívesen elbeszélgetek vele, hogy mennyire fontos az, hogy egy ilyen kisgyerek hogy érzi magát egy közösségben, mennyire tud beilleszkedni, és hogy milyen az a társaság, amiben felnő. Sok embert ismerek, akik azért vannak ott, ahol vannak (0 végzettség stb.), mert beilleszkedtek ilyen trehány társaságba. Ha nekem lesz gyerekem 100%, hogy nem fogom hagyni, hogy ilyen ocsmány kis férgek miatt érezze rosszul magát. Persze ez szépen hangzik, aztán ki tudja még mi lesz.

Mindenesetre bízom benne, hogy sikerül megoldani a helyzetet. Egyébként messze akartok költözni? Csak mert ha 7-be mész, akkor lehet, hogy érdemes lenne egy 6 osztályos gimibe beiratkozni. Valami nem túl messzi városba pl. Gondolom felvételi már volt, de igazából mindent lehet...

És ami fontos, az írásodból átérződik, hogy nem szereted az embereket. Jegyezd meg: alapvetően nem szabad negatívan állni az emberekhez, mert vannak olyanok, akik a barátaid lehetnek, az ilyen banda meg, mint az osztálytársaid, már az első pillanatban megmutatják a foguk fehérjét.

2010. aug. 3. 15:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megbeszélem vele. Nem olyan messze, 20-30 km lehet.
2010. aug. 3. 18:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem mehetek másik suliba :(
2010. aug. 25. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

én is ugyaígy éreztem... 1-7 végéig jártam egy olyan osztályba, ahol mindenki utált, és az ofő volt gyak. a felbujtó. Az senkinek nem esett le, hogy csak én nem voltam hajlandó egy tanár szavára szembemenni az édesanyámmal, és azokkal a tanárokkal, akiket tiszteltem.

szörnyű volt. Tudom, hogy szinte kibírhatatlan.

Megoldás: keress olyan barátokat, akár távbarátot is, aki Veled hasonló.

És amint lehet, válts osztályt, mert azért vagy beteg folyton, mert pszychosomatizálsz. Ez azt jelenti, hogy a lelki gondokra a test fizikai reakcióval válaszol. Gondolom, minden reggel iskolába menet fáj vagy a fejed kicsit, vagy a gyomrod rándul össze, mikor meglátod kedves szomszédodat.

Gondolj arra, hogy a bokádig sem érnek, suttyó kis taknyok, és soha nem leszek olyanok, mint Te.

15/l

(nemtom, hogy kell "privit írni", de ha szeretnél bővebben beszlkgetni e témáról - nem akarom mindenki orrára kötni - írj bátran:) - vagy adj msn címet:))

2010. aug. 25. 18:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Oks, köszi :)
2010. aug. 26. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!