Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok az őszi szemeszt...

Mit gondoltok az őszi szemeszter hogyan fog alakulni?

Figyelt kérdés
Nagy-Britanniában és az USA-ban már hallani olyan híreket, miszerint az egyetemek vagy a teljes tanévet vagy pedig az első félévét biztosan távoktatásban fogják lebonyolítani. A vírushelyzet természetesen teljesen más ott, illetve nálunk is, de kíváncsi lennék, szerintetek a magyar egyetemek hogy fogják megoldani? Az én egyetemem például augusztus 20 utánra tolta ki a tárgyfelvételt, mondván ki tudja mi lesz még addig. Hallottatok esetleg valami infót? Ne habozzatok megosztani! 🙂

2020. júl. 7. 15:04
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
[link] Nézzétek, egy ilyen cikket találtam, ami témába vághat.
2020. júl. 13. 11:30
 22/32 anonim ***** válasza:

"a digitális kultúrára átkeresztelt informatika tárgy"

Hogy oda ne rohanjak...

"remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és csak ott kell erről döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges"

Ez érdekesen hangzik... Gondolom, megyénként fog eldőlni.

2020. júl. 13. 11:35
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk a cikk a közoktatásról szól, a kérdés meg a felsőoktatásról.
2020. júl. 13. 11:37
 24/32 A kérdező kommentje:
És minket nem érintene bármiféle tájékoztatás?
2020. júl. 13. 11:44
 25/32 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

A te álláspontod mi? Te minek örülnél jobban? A válaszaidból úgy veszem ki, hogy te a távoktatásnak drukkolsz. Én nem akarok senkit megbántani, de azért gondoljatok bele (most nem azt kéne nézni, hogy ami neked jó) - ezt nem a kérdezőnek írom, hanem egyes válaszolóknak - az nem jó mindenkinek, oké, hogy vannak olyan emberek, akik "ellébecolnák" az egész egyetemet és szarrá csalnák, mert nekik csak a papír kell - tisztelet a kivételnek - viszont azt tegyük hozzá, hogy ez senkinek nem lenne jó. Belegondoltatok abba, hogy vannak olyan szakok, ahol így nem is lehet igazán megtartani az órák jó részét? Lehet, hogy egyeseknek nagyon egyszerű, mert a szakjukon elég egy szgép és/vagy könyv, viszont vannak orvosi, kémiai, műszaki, bioszos, stb. szakok, ahol van LABOR is, és azt te otthon nem tudod megoldani. Ezekkel az emberekkel mi lesz? Olyan szakemberek lesznek, akik nagyon szarok lesznek a szakmájukban, mert ebben az idióta helyzetben nem lehetett megoldani normálisan az oktatásukat, vagy mi???

Elnézést, hogy kikeltem magamból egy kicsit, de azért illene belegondolni mások helyzetébe is, nem mindig leszarni mindenkit, és önző módon, csak saját magunkra gondolni. Szerintem vissza lesz minden téve a normális kerékvágásba és én örülnék is neki. Én is olyan szakon vagyok, ahol kéne laborba járni, és emiatt sokkal rosszabb eredményeink lesznek, hogy ezek kimaradnak. Szerintem az lesz/lenne a megoldás, ha a külhoni magyarokat beengednék és legfeljebb nem tudnak hazamenni (persze ez sem lenne ideális, de legalább lennének normálisan óráik nekik is), a többi külföldi hallgató meg egyébként sem ment haza (nálunk a koliból, a nagyon távoli országokból érkezettek közül senki nem költözött haza, szóval az ő helyzetük is meg lenne oldva - ha máshol is hasonló a helyzet).

2020. júl. 13. 12:04
 26/32 A kérdező kommentje:

Én őszintén egyiknek sem “drukkolok”. Ha minden visszaállna, azért lenne jó, mert végre eljutnék nyelvvizsgázni, ami márciusban a járvány miatt lehetetlen volt. Viszont hozzá kell tennem, hogy nálunk például nagyon jól megoldották az oktatást. A tanárok sokkal összeszedettebbek voltak, a gyakorlatokkal sem volt fennakadás. Értem az álláspontodat, de nyilvánvaló, hogy mindenki a saját helyzetéből indul ki. Ez nem önzőség, hanem mindenki ilyen.

Illetve azért foglalkoztat különösen a kérdés, mert jó lenne előre megtervezni, hogy szükség van-e kolira/albérletre, mert anyagilag azért egyáltalán nem mindegy és az egyetem semmilyen formában nem közöl velünk tájékoztatást.

2020. júl. 13. 12:11
 27/32 anonim ***** válasza:
Ez fura, mert nekünk már volt kolis felvételi és nálunk úgy számolnak, hogy normál oktatás lesz. Gólyatábort is szervezik ezerrel, szóval passz, de értem a te helyzetedet is. Nálatok akkor még nem is volt kolijelentkezés?
2020. júl. 13. 12:19
 28/32 anonim ***** válasza:
20%

Én remélem hogy marad a távoktatás, mert:

Nekem egyáltalán nem szempont az egyetemi interakció, totál nem zavar ha nem találkozok a csoporttársaimmal, mert eléggé introvertált vagyok.

Így sokkal könnyebb megoldani azt, hogy dolgozzak az egyetem mellett.

Ezek önző érvek, tudom. Az viszont nekem kicsit magas, (amit ha jól láttam 2-en is írtak korábban) hogy valaki azért nem tanul mert távoktatás van?

Ha valaki igazán akarna tanulni, az nem mondaná azt, hogy "puskáztam, mert tudtam puskázni". Ha érdekel a tananyag, és meg akarod szerezni a tudást, akkor csalás nélkül szerzed meg..

2020. júl. 13. 12:19
 29/32 anonim ***** válasza:

"végre eljutnék nyelvvizsgázni, ami márciusban a járvány miatt lehetetlen volt"

Már júniusban elmehettél volna, ha tényleg olyan sürgős lett volna...

2020. júl. 13. 12:27
 30/32 A kérdező kommentje:
Nem mehettem el, mert nem hirdettek időpontot..
2020. júl. 13. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!