Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok az őszi szemeszt...

Mit gondoltok az őszi szemeszter hogyan fog alakulni?

Figyelt kérdés
Nagy-Britanniában és az USA-ban már hallani olyan híreket, miszerint az egyetemek vagy a teljes tanévet vagy pedig az első félévét biztosan távoktatásban fogják lebonyolítani. A vírushelyzet természetesen teljesen más ott, illetve nálunk is, de kíváncsi lennék, szerintetek a magyar egyetemek hogy fogják megoldani? Az én egyetemem például augusztus 20 utánra tolta ki a tárgyfelvételt, mondván ki tudja mi lesz még addig. Hallottatok esetleg valami infót? Ne habozzatok megosztani! 🙂

2020. júl. 7. 15:04
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
67%

Én Angliában járok egyetemre. Nálunk a jelen állás szerint 70-30-ban zajlanak az órák, 70%-ban egyetemen, 30%-ban online. A legtöbb esetben szükséges nálunk ha van előadó, ezért lesz így. Az is szóba jött, hogy a 4 órás előadást fel fogják osztani 2-2 órára, és meg lesz felezve a csoport.

Ez a felállás tudtommal nálunk csak akkor változik, ha súlyosbodik a helyzet.

De azt hiszem Oxford-on úgy lesz megoldva, hogy az órák 100%-ban online is elérhetőek lesznek a teljes tanévben, de aki akar az be is mehet előadásra.

2020. júl. 8. 14:37
 12/32 anonim válasza:
89%
Nagyon remélem hogy visszaáll a rendes tanítás, de csak egy szempont miatt, a csalások, nálunk és minden más egyetemnél olyan szinten elszaporodtak a csalások, szerintem a mi évfolyamunkban szinte alig vannak olyanok, akik ne csinálták volna megy úgy a vizsgákat/ZH-kat, hogy ne közös megírás lett volna. AKinek meg nem sikerült? PótZH-n/vizsgán átlökték a haverok 4-essel úgy hogy semmit se tudott... Ez semmire se jó így, selejt szakemberek fognak diplomát kapnni...
2020. júl. 8. 22:01
 13/32 anonim ***** válasza:
45%
A csalas nem szep dolog de a lelemenyesseg kelleni fog az eletben es ez is csak a kapcsolati halot meg osszefogast reprezentalja. En ismerek olyat aki nem szokott csalni, de tenyleg semmit, most viszont a tankortarsaival raerzett az izere, mert kevesbe tud lebukni.
2020. júl. 9. 07:10
 14/32 A kérdező kommentje:
Persze, mindkét típusnak meg van a maga előnye és hátránya. Illetve függ az egyetemtől is, hogy milyen színvonalon sikerült megoldaniuk a kialakult helyzetet.
2020. júl. 9. 15:05
 15/32 anonim ***** válasza:
63%
Remélem nem lesz távoktatás, mert ez így nem élet, egy rakás sz@r volt ez a félév is. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mindenki (köztük én is) szanaszét csaltunk minden ZH-t és vizsgát, és ez egyáltalán nem a diák hibája, egyszerűen nincs miért tanulni, teljesen okafogyott így egyetemre járni + így egy jó nagy semmihez sem értő korosztály nevelődik ki. Nem fér a fejembe, hogy egy ócska kamuvírus miatt tönkre teszik az egész gazdaságot és társadalmat.
2020. júl. 9. 17:32
 16/32 anonim ***** válasza:
36%

"szanaszét csaltunk minden ZH-t és vizsgát, és ez egyáltalán nem a diák hibája"

Fegyvert tartottak a fejetekhez, hogy csaljatok, vagy meghaltok?

"egyszerűen nincs miért tanulni, teljesen okafogyott így egyetemre járni"

Mehetsz dolgozni is, nem kötelező. Főleg ha annyira becsülöd csak más diplomások munkáját, hogy kamuvirusnak nevezed... Egyetemre az járjon, aki tényleg tanulni akar, a körülményektől függetlenül.

2020. júl. 11. 03:38
 17/32 anonim ***** válasza:
62%

Én is csak azt tudom mondani hogy nagyon remélem hogy nem tavoktatás lesz, mert akkkr én felkötöm magam.

Egyreszt az hogy így a szociális életem szinte 0-ra redukalódott amit en tarsasagkedvelő emberként baromira nehezen viselek, hianyoztak/nak az emberek, az egyetemi pezsgés a kampuszon, bulik es programok stb.

Masrészt SOKKAL kevésbé lett hatékony a tanulasom, kb 0 motivacióm volt mindenre, ez az átlagom lett kb a legrosszabb és alig,tanultam valamire mert kb feleslegesnek éreztem, hogy ha minden ki tudok puskazni akkor minek szenvedjek. Holott amúgy nem vagyok egy link alak, egyetemen még SOSEM puskaztam a 2 év alatt, ugy ezt leszámítva.

Az agyam nem bírta a bezártságot, elvezhetetlenek lettek így az órák a számomra és alig "jártam be" v figyeltem. Agyilag nem ment...

2020. júl. 13. 09:30
 18/32 anonim ***** válasza:
51%
Én nem vagyok társaságkedvelő, és az online oktatást szerettem. Emellett baromi sokat kell költeni kolira, buszozásra. A szobatársaim is irritáltak, meg elvonták a figyelmem. Teljesen más itthon nyugisan kelni és tanulni, a jegyeim jobbak voltak, nem azért mert csaltam, hanem mert több időm volt magamra és élveztem is az egyedüllétet.
2020. júl. 13. 10:42
 19/32 anonim ***** válasza:
62%
Előző vagyok, szerintem azért nem annyira biztos, hogy ez így marad. Nálunk már kellett jelentkezni koliba. Az tény, hogy a szomszédos országokban romlik a helyzet, de mivel nálunk már most kezelik (határoknál a korlátozások), ezért szerintem nálunk nem lesz vészes és mehet minden tovább, de ki tudna erről biztosat mondani jelenleg? Én lennék a legboldogabb ha még egy félévet itthon ülhetnék, én szeretek itthon lenni, szeretem a családomat is. Másfelől tudom, hogy rámfér a szocializálódás, itthon meg ismerkedni biztos nem fogok továbbra sem, szóval egyrészt nem is bánom, ha mehet minden tovább a régi kerékvágásban.
2020. júl. 13. 10:55
 20/32 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem távoktatás lesz. Egyrészt ha nem lehet beutazni a környező országokból, akkor a határon túli magyar hallgatókkal mi lesz? Meglepően nagy számmal vannak itthoni egyetemen, azt pedig nem lehet csinálni, hogy nekik online nekünk meg standard az oktatás. Kapacitás amúgy sem lenne rá, hogy egyszerre 2 fronton oktassanak, a követelmények mássága pedig valamelyik csoportnak erősen kedvezne. Jó kérdés, hogy lehetne-e határon túli magyarok nélkül megtartani a félévet ha ősszel sem lehet beutazni, de tekintve hogy ők is magyar állampolgárok, így a megkülönböztetéssel problémák vannak.

A külföldi hallgatókról nem is beszélve (bár őket talán ki lehet venni a pakliból, hiszen külön képzés van nekik, de el kell gondolkozni ezen is)

A közoktatás szerintem menni fog normális módon, de kétlem hogy az egyetemeket kinyitnák. Én speciel örülnék ha az őszi félév is digitális lenne, mert utolsó félévem, így tárgyam amúgy is kevés van, és több időm lenne a szakdolgozatra.

2020. júl. 13. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!