Mit gondoltok az őszi szemeszter hogyan fog alakulni?
Én Angliában járok egyetemre. Nálunk a jelen állás szerint 70-30-ban zajlanak az órák, 70%-ban egyetemen, 30%-ban online. A legtöbb esetben szükséges nálunk ha van előadó, ezért lesz így. Az is szóba jött, hogy a 4 órás előadást fel fogják osztani 2-2 órára, és meg lesz felezve a csoport.
Ez a felállás tudtommal nálunk csak akkor változik, ha súlyosbodik a helyzet.
De azt hiszem Oxford-on úgy lesz megoldva, hogy az órák 100%-ban online is elérhetőek lesznek a teljes tanévben, de aki akar az be is mehet előadásra.
"szanaszét csaltunk minden ZH-t és vizsgát, és ez egyáltalán nem a diák hibája"
Fegyvert tartottak a fejetekhez, hogy csaljatok, vagy meghaltok?
"egyszerűen nincs miért tanulni, teljesen okafogyott így egyetemre járni"
Mehetsz dolgozni is, nem kötelező. Főleg ha annyira becsülöd csak más diplomások munkáját, hogy kamuvirusnak nevezed... Egyetemre az járjon, aki tényleg tanulni akar, a körülményektől függetlenül.
Én is csak azt tudom mondani hogy nagyon remélem hogy nem tavoktatás lesz, mert akkkr én felkötöm magam.
Egyreszt az hogy így a szociális életem szinte 0-ra redukalódott amit en tarsasagkedvelő emberként baromira nehezen viselek, hianyoztak/nak az emberek, az egyetemi pezsgés a kampuszon, bulik es programok stb.
Masrészt SOKKAL kevésbé lett hatékony a tanulasom, kb 0 motivacióm volt mindenre, ez az átlagom lett kb a legrosszabb és alig,tanultam valamire mert kb feleslegesnek éreztem, hogy ha minden ki tudok puskazni akkor minek szenvedjek. Holott amúgy nem vagyok egy link alak, egyetemen még SOSEM puskaztam a 2 év alatt, ugy ezt leszámítva.
Az agyam nem bírta a bezártságot, elvezhetetlenek lettek így az órák a számomra és alig "jártam be" v figyeltem. Agyilag nem ment...
Szerintem távoktatás lesz. Egyrészt ha nem lehet beutazni a környező országokból, akkor a határon túli magyar hallgatókkal mi lesz? Meglepően nagy számmal vannak itthoni egyetemen, azt pedig nem lehet csinálni, hogy nekik online nekünk meg standard az oktatás. Kapacitás amúgy sem lenne rá, hogy egyszerre 2 fronton oktassanak, a követelmények mássága pedig valamelyik csoportnak erősen kedvezne. Jó kérdés, hogy lehetne-e határon túli magyarok nélkül megtartani a félévet ha ősszel sem lehet beutazni, de tekintve hogy ők is magyar állampolgárok, így a megkülönböztetéssel problémák vannak.
A külföldi hallgatókról nem is beszélve (bár őket talán ki lehet venni a pakliból, hiszen külön képzés van nekik, de el kell gondolkozni ezen is)
A közoktatás szerintem menni fog normális módon, de kétlem hogy az egyetemeket kinyitnák. Én speciel örülnék ha az őszi félév is digitális lenne, mert utolsó félévem, így tárgyam amúgy is kevés van, és több időm lenne a szakdolgozatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!