Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért adta meg a tanár az...

Miért adta meg a tanár az osztálytársamnak 1,65-re a kettest neki matekból?

Figyelt kérdés

Nagyon igazságtalanságnak tartom, mert tavaly engem 1,92-re buktatott meg engem ugyanabból a tantárgyból és akkor sokkal nehezebb volt minden! Mellesleg igaz, hogy én nekem a javítóvizsgámon nagyon jó eredményt értem el és sokat is készültem.

Nem irigységből, vagy haragból, de mégis miért ennyire igazságtalan? Emellett idén sokkal könnyebb és lazábban volt tartva a tanév és így sikerült neki.

Mellesleg azt az 1,65-t is úgy szerezte, hogy néhány online feladatot elkért az okosabbiktól. Én meg idén megszenvedtem (saját magam segítség nélkül) a hármast.

És a tanár a pofámba vágta még tavaly júniusban hogy "kettő egész alatt soha senkit nem fogok átengedni, amíg tanítok!". Ekkora kamut!

És akkor a lány elküldi nekem a jegyeit (próbál barátkozni velem):

[link]

Hogy tudta ilyen könnyen megúszni az egészet? Ti is igazságtalannak tartjátok?

2020. júl. 6. 21:53
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

Egyébként én tanár szeretnék lenni 😂😂 💕

Ha érdekel valakit közgazdász tanár szeretnék lenni.

2020. júl. 6. 22:39
 22/54 anonim ***** válasza:
72%
#19 Nem igazán érdekelt ha volt ilyen igazságtalanság, mert úgyis ő fogja megütni később a bokáját, ha buta. Ezzel nyugtattam magamat. Nem érdekel mások dolga, mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Csak azt nem értem, téged miért zavar ennyire.
2020. júl. 6. 22:39
 23/54 A kérdező kommentje:
Mert ha nem lett volna digitális oktatás, akkor véresre bukott volna. És még fegyelmin is volt, ahol felfüggesztettet kapott. Szóval ezért, amúgy mindenki meg akar tőle szabadulni.
2020. júl. 6. 22:41
 24/54 anonim ***** válasza:
91%
Ha tanár szeretnél lenni, máris kezdhetsz gondolkodni rajta, hogy hogyan fogsz majd osztályozni. :) De ez nem ott kezdődik, hogy milyen átlagra mit fogsz adni év végén, hanem hogy egyáltalán mit fogsz osztályozni: a tudást, a szorgalmat, a teljesítményt, a tehetséget, mindegyiket ezek közül (és ha mindegyiket, akkor melyiket milyen arányban), vagy mit, milyen gyakran fogsz jegyeket adni, szóban vagy írásban fogsz-e számon kérni (ha így is úgy is, milyen arányban és mitől fog függni, hogy mikor szóban, mikor írásban), mi lesz a hiányzókkal, stb.
2020. júl. 6. 22:45
 25/54 A kérdező kommentje:

24: már tájékozódtam és értelmeztem. :)

Amúgy ha a 2. félévben ront az illető és 2 egész alatt van, tuti bukta lesz nálam.

1,8 alatt nálam nem lesz 2.

1,8-2,0 között mérlegelek majd.

Nálam kegyelemötös nem lesz, az fix, nem fogom felzárkóztatni a 0 tudást.

2020. júl. 6. 22:49
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

"nem fogom felzárkóztatni a 0 tudást"

Ez mit jelent? Hogy aki semmit se tud (pedig az lett volna a dolgod, hogy tanítsd őt egész évben, márpedig ha semmit se tud, akkor felmerül, hogy esetleg nem jól végezted a munkádat...), arról egyszerűen lemondasz menet közben (holott pont az a dolgod, hogy tanítsd őt (is)) egész addig, amíg nincs vége az évnek?...

2020. júl. 6. 22:53
 27/54 anonim ***** válasza:
100%
Most ezt mondod kérdező hogy nem lesz nálad 2 egész alatt 2-es eredmény. De ez nem csak rajtad múlik, a tanár döntése felülbírálható a tantestület által. Az is számít mi van a szabályzatban.. nem azt akarom mondani ezzel, hogy nem érdemelné meg az a bukást aki 1 év alatt nem hozott össze egy 2-est, de az általad hozott döntés felülbírálható. Lehet itt is ez történt, hogy bár a tanár megbuktatta volna, de a helyzetre való tekintettel a tantestület máshogy döntött...
2020. júl. 7. 02:19
 28/54 A kérdező kommentje:

Amikor tanár leszek nem leszek ilyen helyzetben, és a tantestület is egyet fog velem érteni az 1,6-os eredményes bukásra, ha lesz ilyen.

Nyilván ez a tanárnak is valamilyen módon szégyen, hogy megbukott a diákja.

De ha a tudása egyenlő a semmivel, miért ül be a tanóráimra?

Ha nem figyel a tanórán, fegyelmezetlen, nincs akaratereje vagy ambícióhiányos (tehát nem érdekli, hogy megbukik-e), vagy ha ezek összhangban vannak, akkor semmi értelme egy diáknak megadni az elégséges eredményt.

Ha kétesre állna felajánlanék neki javítási lehetőséget, de ha nem él vele, vagy nem készül, akkor majd bizonyíthat a pótvizsgán. És tuti ajándékból, grátiszt nem adnék senkinek sem jó jegyet, hogy felhúzzon az átlaga pár tizeddel, mert ez igazságtalanság a többiekkel szemben.

Akik pedig készülnek normálisan, sokat foglalkozik a tananyaggal, 4.5 az átlaga annak meg csak négyest ad?

Az az illető többet szenvedett azért az ötösért, mint amennyit az 1,65-ös átlagú eddig a gimiben!

Az elégséges nálam értelmezésileg elegendő tudást szerzett ahhoz, hogy megfeleljen az adott tantárgyból. Az elégséges alatti eredmény nyilvánvalóan elégtelen.

Főleg, ha egy könnyebb tantárgyról van szó, vagy könnyű tanév volt.

Az osztályomban egyébként ketten buktak meg, mert elcseszték az utolsó 3 hónapot, mert alig adtak le feladatokat.

Viszont ha látnám a küzdelmet, és kijavította az első félévet mondjuk 1.3-ról 1.8-ra, akkor mérlegelnék.

2020. júl. 7. 08:05
 29/54 anonim ***** válasza:
89%

Inkább ne menj tanárnak, ha ilyen a felfogásod.

,, Amikor tanár leszek nem leszek ilyen helyzetben, és a tantestület is egyet fog velem érteni az 1,6-os eredményes bukásra, ha lesz ilyen.’’

1. Honnan veszed, hogy nem leszel ilyen helyzetben?

2. Honnan veszed, hogy a tantestület egyet fog veled érteni?

2020. júl. 7. 08:48
 30/54 A kérdező kommentje:

A nagybátyám tanár volt. Hidd el, a tantestület csak bólintani fog, hallgatnak mint a sügérek. Legalábbis ott náluk.

Hidd el, a tanári kar, ha látja, hogy milyen gyenge a tanulmánya és nem csinál semmit, csak ellógja a feladatokat, üresen adja be a dolgozatokat, akkor megértik.

Tulajdonképpen az én bukásom úgy volt, hogy a második félévben volt az átlagom 2.2, az elsőben meg 1.7

Javítottam, mégis a tantestület határozata alapján megbuktam, mert a tanár így látta jól.

Úgyhogy ő él mint Marci a hevesben 2,5 hónapot, míg én tavaly igyekezetem ellenére végigtanultam a nyarat.

2020. júl. 7. 08:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!