Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Iskolaválasztásban segítség?...

Iskolaválasztásban segítség? (Kicsit hosszúra sikerült, bocsi. ⤵️)

Figyelt kérdés

Lassan már iskolaválasztás előtt leszek. Elmondanék néhány infót magamról és amilyen iskolát keresek:

- 4.1-4.5 között van az átlagom.

- Német nyelvet tanulok, de inkább valami angol tagozatra mennék szívesebben.

-A média tagozat is szóba jöhet, de abban annyira nem vagyok még biztos, hogy ezt szeretném tanulni.

- A tanulás nem annyira az erősségem, főleg a magolás.

- Német nyelvből is azért vagyok 4-es 5-ös, mert a tanárnő egyáltalán nem szigorú és simán lehet puskázni. A német nyelvet nem is nagyon kedvelem.

- Kollégiumba szeretnék járni, leginkább a Budapesti József Attila Középiskolai kollégiumba.

- Szakgimnáziumokban nem gondolkozom(, tervezem, hogy majd gimi után elvégzek egy OKJ-t és utána megpróbálkozom a fősulival.)

(- Lány vagyok)

- Jó osztályközösséget szeretnék, mert a mostani sulimban nem túl jó. Bár ez tudom, hogy nem mindig a sulin múlik.

- Pest megyében nézek sulikat, főleg Pesten, ami kb. Max. 45 percre busszal van a kollégiumtól.

- Nem szeretnék olyan iskolát, ahol agyon hajtják a gyerekeket.

- Nyelvi előkészítősbe nem igazán szeretnék menni.

- Kb. 40-55(-60) pontos felvételit írnék összesen, ami nem túl jó :// és ahol van nyelvből, vagy bármelyik más tantárgyból szóbeli, az nem hinném, hogy túl jól sikerülne.👀🙁 De a 60 ponttal már szerintem sokat mondok.

Eddig ezeket a gimnáziumokat néztem, aki tud róluk pár infót annak megköszönném, ha elmondaná, ezzel segítve engem. :

• Zrínyi Miklós Gimnázium (angol nyek)

• Petőfi Sándor Gimnázium (nyelvi tagozat)

• Rákóczi Ferenc Gimnázium (német nyelvből nyek)

• Újpesti Bródy Imre Gimnázium (média tagozat)

• József Attila Gimnázium (angol nyek)

• Színyei Merse Pál Gimnázium (emelt német)

• Budai Középiskola (emelt angol/ angol nyek) ( Erről nem hallottam túl jókat, szóval nem is nagyon szeretnék ide jönni, de nyílt napon még nem voltam sehol, majd ősszel.)

Hálás lennék, aki tudna segíteni, hogy ő szerinte milyen sorrendet kéne összeállítanom, hogy hova vennének fel és még mondana egy-két gimnáziumot számomra, ami esélyes lehet , ahol van olyan tagozat is, ami nekem tetszhet.

Várom a segítséget, csak jó szándékú válaszokat várok! 👀🤗

2020. jún. 29. 19:38
1 2
 11/16 anonim válasza:
54%
Szia! Az Újpesti Bródy Imre Gnázium média tagozatos tanulóként kijelenthetem, hogy rengeteg tapasztalatot szereztem! Szeretek idejárni, osztályközösség is jó, illetve a média és fotó/videó tanárok is nagyon segítőkészek.
2020. okt. 2. 19:15
 12/16 anonim ***** válasza:
Kérdező valószínűleg megbukott, úgy viszont nem nagyon valószínű, hogy atveszik...
2020. okt. 2. 19:54
 13/16 anonim ***** válasza:
16 évesen bukás nélkül, ugye?
2020. okt. 4. 10:13
 14/16 anonim válasza:
Hol írtam hogy 16 vagyok?
2020. okt. 4. 11:08
 15/16 bbmarta ***** válasza:
A Nagy László Gimnáziumról jót még nem hallottam! Azon túl, hogy eléggé lepukkant és árad a csatornaszag a suliban, a tanítás se olyan hű de szuper!
2020. nov. 1. 20:45
 16/16 anonim ***** válasza:
De talán oda befernek a puskázos-hazudósok. Máshol nem fogják őt tart karokkal várni.
2020. nov. 1. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!