Iskolaválasztásban segítség? (Kicsit hosszúra sikerült, bocsi. ⤵️)
Lassan már iskolaválasztás előtt leszek. Elmondanék néhány infót magamról és amilyen iskolát keresek:
- 4.1-4.5 között van az átlagom.
- Német nyelvet tanulok, de inkább valami angol tagozatra mennék szívesebben.
-A média tagozat is szóba jöhet, de abban annyira nem vagyok még biztos, hogy ezt szeretném tanulni.
- A tanulás nem annyira az erősségem, főleg a magolás.
- Német nyelvből is azért vagyok 4-es 5-ös, mert a tanárnő egyáltalán nem szigorú és simán lehet puskázni. A német nyelvet nem is nagyon kedvelem.
- Kollégiumba szeretnék járni, leginkább a Budapesti József Attila Középiskolai kollégiumba.
- Szakgimnáziumokban nem gondolkozom(, tervezem, hogy majd gimi után elvégzek egy OKJ-t és utána megpróbálkozom a fősulival.)
(- Lány vagyok)
- Jó osztályközösséget szeretnék, mert a mostani sulimban nem túl jó. Bár ez tudom, hogy nem mindig a sulin múlik.
- Pest megyében nézek sulikat, főleg Pesten, ami kb. Max. 45 percre busszal van a kollégiumtól.
- Nem szeretnék olyan iskolát, ahol agyon hajtják a gyerekeket.
- Nyelvi előkészítősbe nem igazán szeretnék menni.
- Kb. 40-55(-60) pontos felvételit írnék összesen, ami nem túl jó :// és ahol van nyelvből, vagy bármelyik más tantárgyból szóbeli, az nem hinném, hogy túl jól sikerülne.👀🙁 De a 60 ponttal már szerintem sokat mondok.
Eddig ezeket a gimnáziumokat néztem, aki tud róluk pár infót annak megköszönném, ha elmondaná, ezzel segítve engem. :
• Zrínyi Miklós Gimnázium (angol nyek)
• Petőfi Sándor Gimnázium (nyelvi tagozat)
• Rákóczi Ferenc Gimnázium (német nyelvből nyek)
• Újpesti Bródy Imre Gimnázium (média tagozat)
• József Attila Gimnázium (angol nyek)
• Színyei Merse Pál Gimnázium (emelt német)
• Budai Középiskola (emelt angol/ angol nyek) ( Erről nem hallottam túl jókat, szóval nem is nagyon szeretnék ide jönni, de nyílt napon még nem voltam sehol, majd ősszel.)
Hálás lennék, aki tudna segíteni, hogy ő szerinte milyen sorrendet kéne összeállítanom, hogy hova vennének fel és még mondana egy-két gimnáziumot számomra, ami esélyes lehet , ahol van olyan tagozat is, ami nekem tetszhet.
Várom a segítséget, csak jó szándékú válaszokat várok! 👀🤗
Újpesten lakóként csak az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumról (média tagozat) tudok véleményt mondani. Rengetegen csak mentőiskolának írják be így nem a jövő agysebészei járnak oda. Maga az iskola eléggé furcsa én nem járatnám oda a lányomat.
Ha jó felvételit írsz akkor inkább a 11. kerületi József Attilát , vagy a Színyeit válaszd!
média tagozatra ne menj, semmit nem ér.
helyedben elmennék 2-3 helyre nyílt napra és utána döntenék
Ajánlom a felvizsga.eu oldalt, remek infók vannak rajta a felvételivel kapcsolatban (pl. kiszámolhatod a jegyeid beírásával, hány pontos felvételivel van esélyes az egyes gimikbe), illetve ezen az oldalon személyes infókat találsz gimikről: [link]
Az én véleményem az, hogy a listádról a Bródyt és a Budait „mentősulinak” mondanám, elég rossz a hírük. A Petőfiről megoszlanak a vélemények, de lehet, hogy neked való lenne, a Rákóczit én csak olyanoknak ajánlanám, akik nagyon tanulósak, az igazgatónő nagyon nyomul az „elitgimi” kategóriába kerülésért, a József Attiláról én jókat hallottam, de az is tanulósabb suli, és nehéz bekerülni, jó tanuló ismerőst idén 70+ írásbeli pontszámmal nem hívtak be szóbelire, a Szinyei egy közepes suli, két ismerős gyereke jár oda, ők szeretik.
Ha a nyílt napok után mindegyik szimpi marad, akkor szerintem írd be bátran mindet, még a szóbeli élményeid is segíteni fognak a sorrend felállításában (a nyílt napok azért megrendezett dolgok, ezt tudjuk).
Annyit tennék még hozzá, hogy azért a budai sulikban, pláne a nyekes tagozatokon értelemszerűen felülreprezentáltak a jómódú gyerekek, amivel nyilván alapból nincs gond. A Rákócziról talán elmondanak valamit az alábbiak:
„Az iskola szelektálja a felvételiző tanulókat, erősen koncentrál az elitképzésre, de mindennek tudatában van, a vezető a kérdőívben az iskola profiljának a Továbbtanulást támogató elitiskola lehetőséget választotta. Emellett az egyik igazgatóhelyettes az interjú során azt mondta felvételivel kapcsolatban, hogy: »4,2-es átlag alatti tanulóval szóba sem állunk«.”
„Az intézményvezető és a pedagógusok egy része viszont kiemelte, hogy az itt tanuló diákok jelentős része elhanyagolt ”úrigyerek” és ebből adódnak problémák az iskolában.”
(Forrás: Rákóczi-esettanulmány, ELTE)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!