Melyik Corvinus szakot rakjam első helyre?
Nemsokára itt a felvételi sorrendmódosítás határideje és még nem sikerült eldöntenem, hogy a Corvinus Egyetem alkamazott közgazdaságtan, pénzügy-számvitel, illetve osztatlan gazdaság/pénzügyi elemző közül melyiket tegyem első helyre.
Pontszámom szinte biztos elegendő lesz mind a háromhoz, ennek fényében tudnátok a szakokról pro és kontrákat írni?
(Még nem vagyok biztos benne, hogy gazdaságon belül melyik területen dolgoznék, viszont ez a hármas tűnik a “legnívósabbnak”, ezért ezeket jelöltem.)
A szakok ebben a sorrendben csökkenő színvonalúak:
GPME
Alk. közgáz
Psz
Bár sokan dicsérik a psz-t, unalmas és száraz, mint a kiszikkadt tarló augusztus végén. Illetve persze el lehet vele helyezkedni, de azért illúzióid ne legyenek: a pénzügyeseket nagytömegben fogják felváltani a gépek. Nem lesz szükség ennyi számviteli, könyvelési, payroll stb. munkatársra. Jó diploma, de még egyszer: unalmas, és a tudásuk is elég korlátozott...
... a másik kettőhöz képest. Mindkettő nagyon időtálló, értékes diploma, főleg a GPME. Ezekből lesznek az igazán nagymenő közgazdászok, a wall street fenegyerekei, quantok, az országot irányító nemzetgazdászok...
Szóval én a fenti sorrendet preferálnám. Ha félsz az 5 évtől, akkor menj az alkesz közgázra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!