Melyik budapesti egyetemen érdemes elvégezni a nemzetközi gazdálkodás szakot?
Gondolom a legjobb a Corvinus lenne, de ahogy láttam már csak angolul indítják a szakot.. Nekem pedig mire felvételizek, maximum egy B2-es angol nyelvvizsgám lesz és azzal a tudással nem hiszem, hogy boldogulni fogok.
ELTE, BGE és a METU, ami eddig a legjobban megfogott. Mindegyikről hallottam egyaránt pozitív és negatív véleményt is, szóval nem igazán tudok dönteni.
A szak versenyképességét az adja, hogy a diploma kiadása 2 nyelvvizsga elvégzéséhez van kötve. Ezek után bármelyiken végezhetsz, mivel a multik a nyelvismereted miatt fognak alkalmazni, nem azért, amit vállalatgazdaságtanon tanultál. Az már csak egy plusz lesz, hogy van egy gazdasági affinitásod.
Ha mindenképp kéne valamit mondani ezek a sulik mellett:
ELTE-n szabadon válogathatod, hogy melyik kurzusokat veszed fel angolul, pluszköltség nélkül, a másik két egyetemen viszont nagyobb hangsúlyt fektetnek az informatikai kompetenciák fejlesztésére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!