Ha a tanár 2 héten túl javítja ki a dolgozatokat, akkor a diáknak nem köteles elfogadnia azt a jegyet?
Kérdésed mögé nézve nem lehet valami fényes a dolgozatod.
Ha akkor is olyan tudásod volt, mint most, abban a tárgykörben, akkor azt jelenti, hogy ugyanolyan tudatlan vagy, mint akkor voltál.
Ha felelsz, akkor is ellenvéleményed van, ha a kettes helyett SZERINTED négyest érdemelnél?
.
A tanár az akkori tudásod értékelte, ha a diák szabja meg, mikor mennyire értékelhető tudása, akkor tanárra nincs is szükség.
A tanár-diák viszony nem mellérendelt.
Egyet tehetsz: javítasz.
#4: Ilyet én is hallottam egyébként.
Még pár éve, egy helyi középiskolában egy röpdolgozatot későn javított ki a tanár. A diákok kiakadtak, elmentek az igazgatója, a tanárnak törölnie kellett a jegyeket.
Következő órán újrairatta, előzetes bejelentés nélkül, úgy, hogy azóta már régen továbbmentek az anyagban. Sokkal rosszabb eredmények születtek.
3: ezt te honnan gondolod?
Négyes volt az a dolgozatom, de akkor is szégyennek tartom azt, hogy közel 3 hónapig tartogatta a dolgozatainkat. Egyébként én csak azért se fogadtam volna el, mert 1. se szükségem nem volt rá, 2 nem hinném, hogy pont ez az egyetlen dolgozat változtatja meg a tudásomat, 3 nem egy főtantárgyról beszélünk (természettudomány)
Mindig kérdezgetnünk kellett, hogy mikor javítja ki, aztán decemberben már meguntuk...
Februárban pedig beállít (1. félév lezárása után!) a dolgozatokkal. Valakinek ezen múlhatott volna a jobb jegy (azt leszögezem, hogy nem az enyém!) A dolgozat pedig közepesen nehéz volt, nem mondanám nehéznek se, se könnyűnek. Épp ezért az osztály többségének 4-esre sikerült.
Felelnem hála istennek nem kellett még a középsuliban, a mi tanárainknál a felelés nem divat, csak akkor ha szükség volt (pl.: kevés jegy).
mondjuk erre nem tudom hogy nem lehet számítani...
amúgy házirend függő, nekünk is volt olyan tanárunk aki minden dolgozatot félév és évvége előtt osztott ki. mi nem tudtunk semmit sem tenni
Szerintem teljesen iskolafüggő az egész.
Nálunk simán beírták ezeket a jegyeket is. Így én megkaptam a 1,5-2 hónappal később kijavított beadandóra a jegyemet a második félév elején(ötös lett, így nem annyira érdekelt, hogy mikor kapom meg).
Viszont nálunk volt olyan tanár is aki ha nem javította ki a tzt időre akkor + 1 jegyet kapott mindenki, pl aki egyest írt az kettes kapott, az ötös meg csak egy ötöst.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!