Hogy működik a BMEn az eltanácsolád 6 vizsga felvétel után?
6 db vizsga alkalom után történik az elbocsájtás vagy 6 olyan félév után, amikor megpróbáltam vizsgázni belőle?
Csak azért merült fel vennem a kérdés, mert most az egyik tantárgyból az online szigorlat és egy másik vizsga is kicsit túlságosan szerecsén múlónak tűnik.
Elképzelem, hogy könnyen lehetséges hogy ha valaki sokat tanul, de rettenetesen balszerencsés és mondjuk egyás után 5x elrontja a vizsgát a mostani vizsgaidőszakban.
6 olyan vizsga után bocsátanak el, ami elégtelen eredménnyel zárul. Ebbe nem számít bele az olyan felvétel, amire végül nem mész el, mert ott az eredmény "nem jelent meg" lesz. Viszont azt nem értem, hogy lehetne ebben a vizsgaidőszakban 5x egymás után elbukni? Nem csak 3 lövésed van? Régen voltam fősulis, nem tudom mi a helyzet most.
De miért nem olvasod el a TVSZ-t?
6 elégtelen vizsga után elbocsátanak, de 6 teljesítés nélküli tárgyfelvétel után is.
De legalább a 64. paragrafust illene elolvasni.
"Viszont azt nem értem, hogy lehetne ebben a vizsgaidőszakban 5x egymás után elbukni? Nem csak 3 lövésed van?"
Általában oktatóra bízzák, hogy mennyi alkalmat tart. Ha nehéz/szóbelis, akkor gyakori a heti 3-5 alkalom is (vagyis egész vizsgaidőszakban olyan 12-20 alkalom).
Most a járványra hivatkozva, azt hiszem, ebben a vizsgaidőszakban további alkalmat kell biztosítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!