Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyikre érdemesebb jelentkeznem?

Melyikre érdemesebb jelentkeznem?

Figyelt kérdés
A technikumra (5 évesre) vagy egy erős gimnáziumba (4 éves) amely csak egy érettségit ad?

2020. ápr. 29. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Ha szeretnél egyetemre, főiskolára járni, akkor gimnázium. Ha inkább szakmát szeretnél, akkor technikum.
2020. ápr. 29. 10:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2020. ápr. 29. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:

De technikum után is simán továbbtanulhatsz. Csak nyilván abban az irányban, mint amilyen a szakmád is. Én pl. első helyen egy gimibe jelentkeztem, de nem vettek fel, így egy technikumba megyek pénzügyi-számviteli ügyintézőre, ami mivel engem nagyon érdekel, ezért még így jobban is járok ezzel. Viszont így tényleg nem muszáj továbbtanulnom, csak ha majd akarok.

Mert ugye fontos, hogy míg a gimnáziumban (asszem) minden tantárgyat tanulnak, addig a szakgimikben nem. Általában vagy kémia vagy fizika van, a feleslegesebb tantárgyakat is kiszedik, de helyette van szakmai tantárgy (mint pl. nekem lesz adózási alapismeretek órám). Emellett gimiben kötelező a két idegen nyelv, szakgimiben pedig csak egy kötelező, de turisztikán, és az ilyesmi szakokon lehet második nyelv is.

2020. ápr. 30. 02:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy fontos, hogy a gimiben minden tantárgyat tanulnak, szakgimiben meg nem, mert egyetemen/főiskolán csomó irányban szükségesek bizonyos nem főtantárgyak is, pl. fizika, biológia, kémia. De mivel ezt rengeteg szakgimiben nem tanulják, ezért vagy nem tudsz menni arra a szakra, vagy egy vizsgát kell tenned az egész gimis anyagból. De sokszor akkor is kell ilyen vizsgát tenni, hogyha valaki egy-két év szakgimi után át akar iratkozni egy sima gimibe.
2020. ápr. 30. 02:16
 5/5 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem inkább a gimnázium éri meg jobban. Egy erős gimnáziumból könnyebb lesz bekerülni egyetemre. Gimnázium nagy előnye, hogy kettő idegen nyelvet kell tanulnod, és ha ezekből szerzel nyelvvizsgát, akkor azzal értékes pontokat szerezhetsz amikor egyetemre jelentkezel. Illetve vannak egyetemek, ahol kötelező a nyelvvizsga, és nyílván gimnáziumban jobbak a nyelvtanárok. De ha szeretnél is nyelvet tanulni, akkor inkább egy 5 éves gimnázium éri meg jobban. Engem például a Lovassyba vettek fel, ahol csak 5 éves képzés van, és első évben szinte csak angolt, illetve franciát kell tanulnom, mert minden másból csak szintentartás miatt lesz órám (pl. matek, magyar). És tőlem el is várják szüleim, hogy legyen angol felsőfokúm gimi végére, és a nyelvi előkészítő év sokat segít ebben.
2020. ápr. 30. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!