Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középszintű töri érettségi...

Középszintű töri érettségi mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Kb. 80%-os eredményhez mennyi ,,valódi " töri tudás kell és mennyit számít a szövegértés, logikus gondolkodás?

2020. ápr. 17. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Az ötöshöz azért már kell valódi tárgyi tudás,főleg az esszeknel, de ha az atlaszt tudod használni és az utóbbi években fejben is jelen voltál az órákon, akkor nem lesz gond, elérhető
2020. ápr. 17. 19:00
 2/3 kémiatanár ***** válasza:
100%

Engem mindig érdekelt a töri, viszont a szóbeli előtti időszakot leszámítva soha nem tanultam túl sokat az órákra/dogákra, egyszerűen csak odafigyeltem és szerettem olvasgatni a könyvet és ez elég volt a jó jegyekhet. Az írásbelire kb. semmit nem készültem külön, szerintem nagyon egyszerű volt, tiszta szövegértés és ízi-bízi teszt. Az első részben összesen csak 1 hibám lett, de az is valami hülyeség. Az esszé meg igazából kinézhető az atlaszból (+ azért elég alap dolgokat szoktak megadni témaként).

Egyébként általánosan igaz, hogy a közép érettségik nem olyan nehezek, mint amennyire a tanárok többsége felfújja. De azért ne dőlj hátra, adj bele mindent! ;)

2020. ápr. 17. 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:
67%
Nem volt soha sem a töri a szívem csücske. Érettségi előtt átnéztem néhány olyan leckét a fontosabbak közül, ami érdekelt, a többit meg hagytam a fenébe, már amúgy is idő szűkében voltam. Utána rájöttem, hogy jó, hogy nem törileckék magolgatására fordítottam az időm jelentős részét, mert az egész tesztszerű feladatsor volt, tele szövegértéssel, ráadásul (mivel lehetett atlaszt használni) nagyfogalmazásnál az összes létező infót kiírtam az atlaszból, ami a témához kapcsolodótt, a kisfogalmazás témáját meg pont megtanultam. Így összehoztam (minimális tanulással) egy 75 pontos írásbelit, utána már a szóbelire tisztességgel megtanultam a tételeket, mert fel akartam húzni ötösre. Szóbelin 48 pontot kaptam, így lett összesen 82%, semmi tanulással szinte. Szóval belegebedés nélkül is meg lehet csinálni, amennyiben használható fogalmazásnál az atlasz.
2020. ápr. 18. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!