Mit szóltok az érettségi javaslathoz?
- nem lenne szóbeli
- május 4-én kezdődne az érettségi
Persze ez csak javaslat, döntés "jövő héten esedékes".
Ez a nincs szóbeli megint kívételezés és igazságtalanság másokkal szemben, ugyanúgy mint a diploma kiadása nyelvvizsga nélkül.
Főleg emelt szintű érettségiknél, főleg aki azért megy hogy összekaparjon 50 plusz pontot, hogy felvegyék.
Mivel a szóbelit eltörlik így roppant egyszerű az összes emelt érettségi. A szóbeli a legnehezebb benne.
Vagy ott van az angol középfok vagy emelt. Itt is a szóbeli a lényeg. Az írásbeli vicc. Ráadásul emeltnél a nyelvvizsgádat is megkapod.
Megint csak a kivételezés.. Gratulálok.
Remélem ahogy a nyelvvizsgásoknál -> Feltüntetik a diplomába hogy NEM RENDELKEZIK NYELVVIZSGÁVAL.
Úgy az érettséginél is feltüntetik: CSAK ÍRÁSBELIT TETT!. Illetve a %-okat másképpen számolják nekik a felvételin a későbbi évekbe.
Mert lehet most valaki nem megy egyetemre, lehet csak jövőre jelentkezik, de ezzel pont előnybe kerülhet.
na, pontosan ez az, amit én sem értek, 5-ös...
még a szóbeli elmaradásával is teljesen megbarátkoznék (tekintve, hogy oda kell igazán a lexikális tudás, engem meg személy szerint nem érint a nyelvvizsga-kérdés), de az időponthoz miért ragaszkodnak...
Szerintem is kicseszés de én pont ellenkező miatt gondolom.
Mi az hogy az írásbeli a legkönnyebb? Kvára nem, rengetegen a szóbelivel tudják felhozni a %-okat. Jóval gyengébb eredmények fognak így születni.
Engem az emelt biosz és kémia érint a legjobban. A kémia írásbeli fele számolás, amin könnyű elcsúszni, de a szóbelivel jól kompenzálható. Most nem tudom mi lesz.
szerintem annyiban előny, hogy így egyféle tananyagra, feladatípusra lehet koncentrálni.
mert azért valljuk be, a középszintű magyaron az írásbelit a 4 éves tananyag ismerete nélkül is össze lehet hozni gyakorlással, a szóbelire kell leülősen tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!