Mit szóltok az érettségi javaslathoz?
- nem lenne szóbeli
- május 4-én kezdődne az érettségi
Persze ez csak javaslat, döntés "jövő héten esedékes".
Én kiakadtam. Végzős vagyok, és én rendesen akarnám végig csinálni az egészet, írásbelivel-szóbelivel együtt, ha meg mégis el kell maradnia az egyiknek, tartsák meg csak a szóbelit, mert az könnyebb. Tudsz konkrétan készülni rá, nem úgy, hogy "átnézem ezt a témát, mert TALÁN beleteszik, de nem biztos." Az írásbeli dolgok sohasem mentek olyan jól mint a szóbeliek, régebben is, mikor suli tartott kisebb vizsgát idegen nyelvből, az írásbeli mindig 3-as lett, a szóbeli pedig 5-ös...
Meg amúgy is, úgy lenne fair, ha rendesen csináljuk végig, inkább akkor halasztották volna el...
Szerintem is logikus a május, ha azt jósolják, hogy június-júliusban fog tetőzni a járvány. Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretnék szeptemberben végre egyetemet kezdeni :D
Én személy szerint örülök a hírnek, 3 érettségim maradt: matek emelt, töri közép, magyar közép. A szóbeli nem hinném, hogy sokat változtatott volna nekem (főleg mert a magyartanárom furcsa, a töritanárom meg új, és 2 hónapja ismertem meg).
Én szerintem ez egy korrekt javaslat, én nem tudtam volna jobbat kitalálni. Nincs olyan megoldás, ami mindenkinek tetszene.
Hááát,én sem fogok itt okosokodni,mert en sem tudom mi lenne a megfelelő megoldás.
A tetőzést sem tudom,itthonra mikor varható,olyat is olvastam,hogy 2 hét múlva,olyat is,hogy júliusban.Gondolom azért nem akarják nagyon halogatni,mert lehetseges,hogy akkor már nem olyan körülmenyek lennének mint május elején,hanem rosszabbak(persze,az sincs kizárva,hogy jobbak,de ezt senki sem tudja)es lehet,nem tudnák megtartani az érettségiket,az meg nagyon rossz lenne.Jó barátom Angliában vegzős,náluk már eltöröltek,teljesen ki vannak akadva.
Az meg hogy melyik a könyebb,írásbeli vagy szóbeli,embere válogatja,meg persze a feladatok.
Meg kell értenünk,hogy jelenleg a világ legtöbb részén minden végzős szorult helyzetben van,és nincs olyan megoldás ami mindenki számára megfelelő lenne.Ami jelen helyzetben termeszetesnek mondható,hisz rendkívüli helyzet van,semmi nem megy a normál kerékvágásban.
Megnéztem, másik helyeken hogy van
Eddig úgy néztem , Ausztriában 2 héttel eltolják az érettségit
Szlovákiában az írásbeli érettségik maradnak el, meg ez a tesztelés 9, vagy szeptemberre is tolódhat talán az érettségi
Romániában júliusra tolódhat és nem kérik számon a második félév anyagát, eddigi terveik szerint máj16-án folytatnák a tanévet a szokványos formában
*Ja meg mégegy; hogy én tehát későbbi időpontra tenném az érettségit, és megtartanám mindkét részét.
Mindkét részét mindenképpen szerintem meg kéne tartani, csak még most egyelőre nem májusban, hanem későbbre tolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!