Mik a kötelező házi olvasmányok, amik kellenek a magyar érettségire?
Lehet nagy hülysegéget kérdezek, de nem igazán vagyok képbe, hogy miért nem találok a neten 1 hivatalos listát a házi olvasmányokról. Valamint, hogy ezek hogyan köszönhetnek vissza az írásbeli érettségin (a szóbelire megkaptam a tételeket, ott egyértelmű a helyzet).
Idén érettségizem Magyarországon, egyébként nem itt élek, és csak 1,5 éve dőlt el, hogy akkor magyarországi érettségit fogok letenni. Emiatt nagy káosz van a fejemben, hogy mit, hogyan kéne tanulni (főleg magyarból és töriből). Szóval ha bárki (idén érettségiző/ magyar v. töri tanár) el tudna engem látni tanácsokkal, nagyon hálás lennék...
A teljes lista osztályonként változik, nem mindenre jut ugyanis idő. Aki viszont már nem gimis annak, meg az oktatás.hu-n kell keresgélnie a témaköröket!
Írásbelin semmilyen formában (középszinten)! Elemzés van, de az nem a kötelezőkből, pláne nem regényekből: novella vagy vers elemzés.
Köszi a gyors választ!
Értsem úgy, hogy az írásbeli esszé részére készülni "csak" az írók/költők verseiből és rövidebb elbeszélésekből/novellákból szükséges? (+ a magyar nyelv rész a szövegértés részhez)
Azért voltam kicsit összekavarodva, mert a szóbeli tételeken (amiket az iskola küldött), csak három regényes tétel van (mind magyar íróktól).
És akkor innen gondoltam, hogy akkor biztos az írásbelin kell valahogy számon kérjék azt a sok olvasmányt, amit el kellett olvasni.
Köszi a választ!
Ezzel nem lesz probléma szerintem, mert hűségesen elolvastam a legtöbb házi olvasmányt, és esszéket is írogattam...
Csak azért volt kérdéses, mert amilyen rendszerben én ezelőtt tanultam, ott a kötelező házi olvasmányok ismerete + elemzése szükséges volt a vizsgákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!