9. osztályba megyek. Mit kéne átnéznem a tavalyi anyagokból vgay mivel fogunk kezdeni? És fogunk olyan dolgozatot írni, ami megmutatja, hogy állunk jelenleg tudás szinten?
Szintfelmérőt mi nyelvből és informatikából írtunk 5 éve. (nyelvi előkészítős osztály voltunk, így logikus).
Ha a 9.-es anyagot veszed, akkor irodalomból amit elkezdtek az az irodalom fogalma, a művészet, a korai irodalom (görög-római, Biblia, mondák, mesék, mítoszok --> ERRE NEM TUDSZ KÉSZÜLNI), nyelvtanból mi ugyanolyan tankönyvcsaládot kaptunk, mint általánosban, de semmit nem tanultunk belőle... Töriből azt fogjátok venni, mint amit 5.-ben. Tehát őskor, ókor (Egyiptom, Kína, India, Mezopotámia, Hellász, Róma, stb., év végén majd Honfoglalás, államalapítás). Matekból pedig vagy logikai szitával kezdtek (az van a könyv elején, de nekünk utolsó évre tették), vagy nem tudom... :D Oda érdemes átnézni, az egyenletek megoldását, a törteket (összeadás, kivonás, szorzás, osztás, egyszerűsítés, bővítés, hagyományos és tizedes tört), a függvényeket (ábrázolás, menet, metszéspont, tengelymetszet, kimetszett rész nagysága, meredekség), geometria (tér és síkgeom, de térgeom csak utolsó 2 évben volt nekünk). Azt hiszem ennyi, szelektálj, hogy mit akarsz, a matekot úgy szedtem össze, hogy nyelvi előkészítőben mi ezeket ismételtük. :D +Ha van irodalomból kötelező olvasmány, az első felét elropogtathatod... :D (általában Íliász és/vagy Odüsszeia, Antigoné, Romeo és Júlia, Biblia (RÉSZLETEK!)
Köszönöm szépen a válaszokat és én közgazdasági középsuliba megyek. :D
És köszönöm a gyors válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!