Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok arról, hogy ma...

Mit gondoltok arról, hogy ma bejelentette a Palkovics hogy eltekintenek a nyelvvizsga követelménytol annál a 75000 személy esetében aki a nyelvvizsga hiányában nem vehette át a diplomáját? Szerintem ez felháborító.

Figyelt kérdés

#Potyadiplomasok
2020. ápr. 7. 11:19
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
De a bejelentés alapján téves info, mert én speciel nagy nehezen végighallgattam a palkovicsot, aki a igencsak kihívásokkal küszködik az érthető beszéd területén, de még így is egyértelműen azt jelentette be, hogy a már diplomázott nyelvvizsga nélkül létező és még a számtalan diplomamentő program után is ebbe a kategóriába sorolandó 75.000 főre vonatkozik. Az, hogy a hvg a HÖOK szerint úgy értesült, hogy az idén végzőkre is vonatkozik, arról a palkovics hivatalosan nem nyilatkozott.
2020. ápr. 7. 14:07
 22/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező elhinni, de majd meglátod.
2020. ápr. 7. 14:09
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hivatalosan még az sem él, hogy megadják a diplomát, hiszen még nincs rá rendelet. Szóval addig amíg nem hivatalos addig miért is beszélgetünk róla?!
2020. ápr. 7. 14:10
 24/55 A kérdező kommentje:

Én jogászként nem hiszek, hanem a tényekre alapozok és a hvg még talán nem jogszabály.

Én is úgy gondolom helyesnek, ha valakinek annak mentességet, akkor annak adjanak, aki rajta kívül álló akadályoztatva van a nyelvvizsga megszerzésében.

Állítólag holnapra ígértek tájékoztatást az érettségi-felvételi ügyben szóval lehet, hogy akkor jelentik be az idén diplomázókra vonatkozó szabályokat.

2020. ápr. 7. 14:15
 25/55 anonim ***** válasza:
63%

"Állítólag holnapra ígértek tájékoztatást az érettségi-felvételi ügyben szóval lehet, hogy akkor jelentik be az idén diplomázókra vonatkozó szabályokat."

Ilyen sehol sem hangzott el, szóval ezt ne vedd készpénznek.. főleg jogászként aki tényekre alapozik, ahogyan mondtad.

2020. ápr. 7. 14:32
 26/55 A kérdező kommentje:

azért írtam, hogy állítólag és nem tényként kezeltem

Gondolom az számodra is világos, hogy az érettségi-felvételi ügyében is lesz bejelentés.

De gondolom, te valami mérnöki műszaki területen dolgozol, ahol nem követelmény a szövegértés erre pld. a palkovics egy élő példa

2020. ápr. 7. 14:41
 27/55 A kérdező kommentje:

Amúgy kedves 56%-os ha számodra nem egyértelmű akkor elmagyarázom, hogy

a potyadiplomások ÜGYE az ITM-hez

a még hallgatói jogviszonnyal rendelkezők az EMMI-HEZ TARTOZIK.

DE NEKED AKINEK CSAK A PAPIR SZÁMÍT ÉS A TUDÁS NEM TELJESEN MINDEGY.

2020. ápr. 7. 14:45
 28/55 anonim ***** válasza:
23%
És a Te életed jogászként miért változik meg, hogy valaki megkapja a diplomáját?
2020. ápr. 7. 14:47
 29/55 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként ez nem szól másról szerintem mint a szavazat szerzésről. Most jöttek elő a négylépcsős 13.havi nyugdíjjal is(vajon miért ennyi lépésből áll?!).

Évek óta folyamatosan azt harsogják, hogy túl sok a diplomás és nemrég a felvételi alapfeltételeként, kötelezővé akarták tenni a nyelvvizsgát, erre most mindenki megkapja, az is aki évek óta egy fűszálat nem tett keresztbe azért, hogy megszerezze. Valóban, csak a most államvizsgázóknak kellene járjon ez a könnyítés, hiszen vis maior helyzet van, meg azoknak, akik mostanában akarnák letenni a vizsgát, amit ugye könnyen lehet bizonyítani, és kétlem, hogy ez mind a 75.000 embert érintené...már készülnek a választásokra szerintem. Mondjuk az elmúlt éveket figyelembe véve amúgyis időszerű.

2020. ápr. 7. 15:03
 30/55 anonim ***** válasza:
32%
Jó de lehet valaki diplomásként inkább a szakmájába dolgozott pl vendéglátósként, de most a diplomát megkapva lehetősége van más munkát találni, ami mondjuk normális munkavégzéssel jár és nem robotolással. Tehát munkahelyet tud váltani. Szóval jó lépés a kormány részéről.
2020. ápr. 7. 15:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!