Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok arról, hogy ma...

Mit gondoltok arról, hogy ma bejelentette a Palkovics hogy eltekintenek a nyelvvizsga követelménytol annál a 75000 személy esetében aki a nyelvvizsga hiányában nem vehette át a diplomáját? Szerintem ez felháborító.

Figyelt kérdés

#Potyadiplomasok
2020. ápr. 7. 11:19
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
16%
Azt tessék valakinek elmondania, hogy: Óvodapedagógusoknak vagy inkább a Bölcsiseknek miért kéne nyelvvizga, főleg hogyha nem is nemzetiségi (mert pl, ha románon van akkor értelem szerűen románul kéne tudnia) szakon van akkor minek nekik a nyelvviga? :)
2020. ápr. 7. 12:33
 12/55 anonim ***** válasza:
28%

Igazából a nyelvviga lényege az lenne, hogy diplomsáként, szakmai cikkeket, könyveket stb tudj olvasni, megérteni, külföldi kollégákkal beszélni, tárgyalni stb. De a nyelvvizsga nem ezt adja. A nyelvvizga azt adja, hogy tudj előre betanult mondatokból egy barátodnak levelet írni, hogy a szülinapi bulira meg akarod hívni. Vagy tudj beszélni magadról...stb. Na meg néhány nyelvvigánál a nyelvtan. Basszus. a közoktatásba is a nyelvtant eröltetik, mint az állat, holott az angolok se használják. :D Egy ismerősnek nyelvtanári végzettsége van és angoloknak oktatja kint a nyelvtant, mert nem tudják. :D.

Az órákon az iskolába beszélgetni kéne, osztályzás nélkül. És így sokkal többen tudnának angolul.

Az egyetemeken meg akkor ott a szaknyelv amelyik szak megköveleti azt, hogy angolul kell tudnod: pl informatika. Ha mondjuk infos vagy akkor meg mondjuk a német vagy francia nyelvvizsgával se mész sokra, mert minden angolul van...

2020. ápr. 7. 12:37
 13/55 A kérdező kommentje:
És az az info téves, hogy a most diplomazokra is vonatkozik, kizárólag arra a 75000 már diplomát szerzett de a nyelvvizsga hiányában át vételre nem jogosult.
2020. ápr. 7. 13:10
 14/55 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy értelmezem, hogy csak azokra vonatkozik, akik már végeztek. De szerintem ezt ki fogják bővíteni azokkal, akik most végeznek, mert nem tudnak elmenni nyelvvizsgázni.
2020. ápr. 7. 13:20
 15/55 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ez kritikán aluli. Direkt miattuk lett kitalálva a diplomamentő program, a nyelvtanulási diákhitel is. Most ez a 75.000 ember megkapja a diplomáját jóval kevesebb anyagi, idő és energia ráfordítással, de ugyanolyan értékkel. Évek óta ilyen magas a bent ragadt diplomák száma. Akik a seggük alá tolt segítség ellenére sem képesek lerakni egy nyelvvizsgát, az nem idő kérdése...sokan járnak levelezőre teljes munkaidő mellett. Bár szerintem ez nem “jófejségi” döntés. Akinek már van diplomája az tudja, hogy pályakezdőként szörnyen nehéz elhelyezkedni. Most rázúdul majd a munkaerőpiacra hirtelen a semmiből ez az évek óta gyülemlő 75ezer fő....sokkal nehezebb helyzetben lesznek azok, mivel nagyobb lesz a verseny, akik rendesen, kiérdemelten kapták kézhez a diplomájukat.. bár ha én munkaadó lennék, nem lenne kérdés, kit vegyek fel.
2020. ápr. 7. 13:33
 16/55 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó:

Az a sok ember akinek nincs diplomája a nyelvizsga miatt már dolgozik "diplomásként". A cégek rájöttek, hogy nem kell a nyelvizsga papírt nézni, elég az ha elvégezte az egyetemet és a szakmáját tudja. Illetve, ha megköveteli a nyelvet a cég akkor úgy is csak olyan alkalmazottat vesz fel. Ergo semmi értelme a nyelvvizsgának már.

2020. ápr. 7. 13:38
 17/55 anonim ***** válasza:
75%
A diplomához én nem követelnék nyelvvizsgát, szerintem ez felesleges. De! A tanulmányok anyagát úgy állítanám össze, hogy aki nem képes külföldi szakirodalmat tanulmányozni és szóban vagy írásban arról megnyilvánulni, az ne is tudjon diplomát szerezni. Ezt tudatosítanám azokkal, akik egyetemre vágynak.
2020. ápr. 7. 13:41
 18/55 anonim ***** válasza:
28%

“Az a sok ember akinek nincs diplomája a nyelvizsga miatt már dolgozik "diplomásként". “

Akinek nincs a kezében a diploma az nem dolgozhat diplomás munkakörben, hiába mondod. Ahol feltétel a felsőfokú végzettség, ott sem. Voltam pár interjún friss diplomásként, tudom...

De ha nem kell hozzá nyelvvizsga, akkor én és még sokan, visszakapjuk a nyelvvizsgára és a felkészülésre költött pénzt?

2020. ápr. 7. 13:45
 19/55 anonim ***** válasza:
75%

13: Nem téves info. Azokra is vonatkozik akik idén végeznek.

[link]

"A Hallgatói Önkormányzatok Országos konferenciájától megtudtuk, az intézkedés nemcsak azokat érinti, akiknek korábban ragadt be a diplomájuk, hanem azokat is, akik idén végeznek, így valószínűleg több, mint 75 ezer hallgató lesz érintett."

2020. ápr. 7. 13:57
 20/55 anonim ***** válasza:
13%
Csak mondjuk nem tudom, hogy fog működni, mert nálunk az egyetemen, ha nincs nyelvvizsgád már nem mehetsz államvizsgázni se.
2020. ápr. 7. 13:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!