Mit gondoltok arról, hogy ma bejelentette a Palkovics hogy eltekintenek a nyelvvizsga követelménytol annál a 75000 személy esetében aki a nyelvvizsga hiányában nem vehette át a diplomáját? Szerintem ez felháborító.
Igazából a nyelvviga lényege az lenne, hogy diplomsáként, szakmai cikkeket, könyveket stb tudj olvasni, megérteni, külföldi kollégákkal beszélni, tárgyalni stb. De a nyelvvizsga nem ezt adja. A nyelvvizga azt adja, hogy tudj előre betanult mondatokból egy barátodnak levelet írni, hogy a szülinapi bulira meg akarod hívni. Vagy tudj beszélni magadról...stb. Na meg néhány nyelvvigánál a nyelvtan. Basszus. a közoktatásba is a nyelvtant eröltetik, mint az állat, holott az angolok se használják. :D Egy ismerősnek nyelvtanári végzettsége van és angoloknak oktatja kint a nyelvtant, mert nem tudják. :D.
Az órákon az iskolába beszélgetni kéne, osztályzás nélkül. És így sokkal többen tudnának angolul.
Az egyetemeken meg akkor ott a szaknyelv amelyik szak megköveleti azt, hogy angolul kell tudnod: pl informatika. Ha mondjuk infos vagy akkor meg mondjuk a német vagy francia nyelvvizsgával se mész sokra, mert minden angolul van...
Utolsó:
Az a sok ember akinek nincs diplomája a nyelvizsga miatt már dolgozik "diplomásként". A cégek rájöttek, hogy nem kell a nyelvizsga papírt nézni, elég az ha elvégezte az egyetemet és a szakmáját tudja. Illetve, ha megköveteli a nyelvet a cég akkor úgy is csak olyan alkalmazottat vesz fel. Ergo semmi értelme a nyelvvizsgának már.
“Az a sok ember akinek nincs diplomája a nyelvizsga miatt már dolgozik "diplomásként". “
Akinek nincs a kezében a diploma az nem dolgozhat diplomás munkakörben, hiába mondod. Ahol feltétel a felsőfokú végzettség, ott sem. Voltam pár interjún friss diplomásként, tudom...
De ha nem kell hozzá nyelvvizsga, akkor én és még sokan, visszakapjuk a nyelvvizsgára és a felkészülésre költött pénzt?
13: Nem téves info. Azokra is vonatkozik akik idén végeznek.
"A Hallgatói Önkormányzatok Országos konferenciájától megtudtuk, az intézkedés nemcsak azokat érinti, akiknek korábban ragadt be a diplomájuk, hanem azokat is, akik idén végeznek, így valószínűleg több, mint 75 ezer hallgató lesz érintett."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!