Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most én szemét vagyok mert...

Most én szemét vagyok mert nem küldöm el a jegyzőkönyvet?

Figyelt kérdés

Villamosmérnökire járok és most hogy távoktatás van, a laborokhoz a jegyzőkönyvet itthon viddeók és egyéb segédanyagok alapján kell kidolgozunk. Minden héten be kell adni egyet, egy ilyen elkészítése 10-12 óra nettó idő. Ebbe beletartozik a hozzá tartozó anyagok elolvasása, megértése, a mérési feladatok elvégzése és szép kidolgozása, megmagyarázása, stb. a jegyzőkönybe, ami 25-30 oldal jó esetben. Mindegy nem ez a lényeg.

De vannak egyének, akik csak úgy rám írnak hogy küldjem már át, nem másolják le csak megnézi. Első alkalommal elküldtem, de többször már nem akarom elküldeni és megmondom nekik, hogy segítek ha valamit nem tudnak de nem küldöm el mert baromi sok idő megcsinálni őket, és tudom hogy ha nem is másolja le, de látva a megoldást tized annyi idő alatt végez az ember, mert nem magának kell rájönnie, kiszámolnia, leprogramoznia, stb a dolgokat. Ha látja az ember a megoldást utána már secperc alatt megvan vele, még ha nem is érti teljesen mit csinál.

Szerintetek én ezért szemét vagyok hogy nem küldöm el, mert rosszul esik hogy nekem is lenne jobb dolgom, mégis rászánom az időt és végig szenvedem, más meg elkéri és tized annyi idő alatt megvan vele?

2020. ápr. 4. 22:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokat gondolkodtam ezen, mi lehet nálam "fordítva bekötve". Azt hiszem az elvek. Nem haszon alapján döntöm el, mit cselekszem, hanem elvek alapján. Ha nekem van valamim, ami a másik emberen akármilyen formában is segít, és lehetőségem van ezt megtenni, akkor elvi kérdés, hogy megteszem, akkor is, ha nekem abból semmi hasznom nem származik. Így visszaadok egy teli pénztárcát, ha tehetem önkénteskedek, segítek a környezetemben és megosztom, amim van. De szabálykövető is vagyok, nem puskázok, nem megyek át piroson és hasonlók. Talán ez lehet más. Te azt nézed, Te mit kapsz cserébe a munkádért. Ez egy másik fajta szemlélet, ami tőlem távol áll. Te hogy látod, miért érzed megkárosítva magad attól, hogy megosztod a munkád másokkal és nem kapsz érte jutalmat?
2020. ápr. 5. 12:20
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Utolsónak: Nem tudom miről beszélsz. Írtam is hogy bármikor segítek bárkinek, ha elakad valamiben és rákérdez hogy ezt-azt hogyan kellene csinálni. Szívesen elmagyarázom neki. És ez így is van, sokszor szoktam így segíteni másoknak. De nem küldöm el konkrétan a saját megoldásomat. Erre jegyet kapunk és nem fair hogy valaki ugyan olyan jegyet kapjon másolással mint én sok óra munkával.

Másrészt meg ha észreveszik hogy két jegyzőkönyv nagyon hasonló, mind a két illető bukik és fegyelmi eljárás indul, ezt se kockáztatom meg.

2020. ápr. 5. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!