Szakdolgozat vagy egyéb beadandó írásakor oldalanként hány hivatkozás az ajánlott?
Magas minőséget feltételezve persze. Mondjuk ELTE-n vagy Corvinus-on.
Az APA-stílust használom, szerző és évszám van a folyószövegben, hátul pedig a teljes hivatkozás.
"Egy igenyes szakirodalmat nem lehet 4 hivatkozasbol megirni, mar ne is haragudj"
És ezek után te mondod, hogy egysíkúan látom a dolgot? Elolvastad és felfogtad amit írtam ez előző hozzászólásomban? De akkor leírom ismét, hátha újra elolvasod, és megérted:
"A kollégám, akinek összesen 4 darab hivatkozása volt, egy olyan dologgal foglalkozott a szakdolgozatában, amivel előtte a világon konkrétan kettő, azaz kettő ember foglalkozott csak: a témavezetője, illetve a témavezetőjének a régi témavezetője. Szerinted honnan fészkes fenéből kerítsen 120 hivatkozást?"
"Egy mérnöki szakon egy normális szakdolgozat arról szól, hogy egy összetett problémát te magad, a saját és tanult módszereiddel és gondolataiddal megoldasz"
Nem várom el, hogy megértsd, elvégre bölcsész vagy...
Egyébként mi azt az elvet követtük, hogy a szakirodalmi összefoglaló az a dolgozatnak kb. 1/5-át teszi ki (20%). A többi saját munka.
"Ez kb annyit jelentene, hogy te 4 munkat kopizol at a sajat szakdolgozatodba, amiben tenyleg 0 gondolkodas van"
Amúgy ez a mondat a csúcs a hozzászólásodban, és jelzi, hogy fel sem fogtad, amit mondtam.
Ez a 4 hivatkozás a gyakorlatban annyit jelentett, hogy a kollégám írt kb 5-10 oldalt (nem tudom a pontos számot) arról, amit előtte mások csináltak a témában, majd utána írt 40-45 oldalt arról, hogy ő mit csinált. Magyarán annak a dolgozatnak 80-90%-a teljesen saját munka, úgyhogy szégyellhetnéd magad a kijelentésedért.
Te utaltál arra, hogy BA-t végeztél (és nem BSc-t), ebből gondoltam, hogy bölcsész vagy, vagy bölcsész jellegű szakra jártál, ahol inkább a lexikális tudáson van a lényeg. Ebből adódhat a különbség. Egy lexikális tudásra épülő szakon egyértelmű, hogy sokkal több szakirodalomra kell támaszkodni, mert nem igazán lehet gyakorlati dolgokkal foglalkozni. Elég ritka egy BA-szakon az ilyesmi.
Személyeskedni meg nem én kezdtem, te voltál az aki egyből azt írta, hogy milyen "alja" már egy 4 hivatkozásos szakdolgozat, meghogy milyen "alja" helyre jártunk.
Nem tudom, hogy tudod-e, de Nobel-díjat is adták már mindössze 4 oldalas dolgozatra. A te logikád szerint akkor az is egy "alja" mű?
Egy dolgozat értékét nem az határozza meg, hogy mekkora a terjedelme, ebből kifolyólag az sem határozhatja meg, hogy mennyi hivatkozást tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!