Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakdolgozat vagy egyéb...

Szakdolgozat vagy egyéb beadandó írásakor oldalanként hány hivatkozás az ajánlott?

Figyelt kérdés

Magas minőséget feltételezve persze. Mondjuk ELTE-n vagy Corvinus-on.

Az APA-stílust használom, szerző és évszám van a folyószövegben, hátul pedig a teljes hivatkozás.

2020. ápr. 1. 18:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%

Hát pontosan nem tudom, De sok kell, az olyan tudományos... Nézd csak ezt:

- Beadhatom az esszém, hogy nem hivatkozok le minden forrást?

- Nem*

----------------------------

*William Shakespeare, Hamlet

III. felvonás,I. jelenet, 96.sor

2020. ápr. 1. 18:53
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Minimum 20 db BSc esetén. Figyelni kell arra, hogy a cikkek lehetőleg minél újabbak legyenek (eltekintve néhány alapműtől, ami nagyon fontos volt az adott szakterületen és rendszeresen hivatkozzák mások is).
2020. ápr. 1. 18:59
 3/14 A kérdező kommentje:

És hol találhatok esetleg témakörönként ilyen alapműket?

Van valami referencia-lista ilyenről valahol?

2020. ápr. 1. 19:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmilyen ajánlás. Annyit használj, amennyi szükséges. Minden olyan részt le kell hivatkoznod, ami nem a saját gondolatod.
2020. ápr. 1. 19:35
 5/14 anonim ***** válasza:

"Minimum 20 db BSc esetén"

12 db hivatkozásom volt a BSc szakdogámban, ami 40 oldal volt függelék nélkül. Egy kollégámnak az 50 oldalasban 4 db hivatkozása volt.

Nincs ilyen megkötés.

2020. ápr. 1. 19:53
 6/14 anonim ***** válasza:

Nálunk az ELTE TTK-n volt...

Nincs ilyen lista, magadnak kell megtalálni az alapműveket.

2020. ápr. 1. 20:21
 7/14 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem sincs megkötés, de egy BA-ban 120, mesterben 200-250 hivatkozás az elvárt. Szerintem ha igényes a munkád, ez nem probléma. Azért aki 4 dolgot hivatkozott le nem tudom milyen alja helyre járhatott. Általános iskolás beadandóimban több volt a hivatkozás.
2020. ápr. 30. 02:27
 8/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, corvinus msc-n tanulok.
2020. ápr. 30. 02:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

7: BME-sek voltunk...

Hát aki szerint egy diplomamunka abból áll, hogy összeollózod 120 helyről, szinte zéró saját gondolattal, aszerint egy 4 hivatkozásos szakdolgozat tényleg "alja" - méghozzá azért, mert nem írt normális szakdolgozatot, csak összekopizta... Mondjuk aki Corvinusra járt BA, valamilyen bölcsész jellegű szakra, ahol gondolkodni nem, csak magolni kell, azon meg sem lepődök.

Egy szakdolgozat értékét tudod nem az határozza meg, hogy hány hivatkozást tartalmaz. A kollégám, akinek összesen 4 darab hivatkozása volt, egy olyan dologgal foglalkozott a szakdolgozatában, amivel előtte a világon konkrétan kettő, azaz kettő ember foglalkozott csak: a témavezetője, illetve a témavezetőjének a régi témavezetője. Szerinted honnan fészkes fenéből kerítsen 120 hivatkozást?

Egy mérnöki szakon egy normális szakdolgozat arról szól, hogy egy összetett problémát te magad, a saját és tanult módszereiddel és gondolataiddal megoldasz, nem arról, hogy összeollózod az egész szakdogádat 120 cikkből - utóbbi nem egy nagy teljesítmény.

Biztos vagy te abban, hogy egy 4 hivatkozásos dolgozat az alja kategória? Mert én inkább megfordítanám a dolgot: minél több hivatkozás van egy szakdogában, általában annál kevesebb saját gondolat van benne, ami bizony csökkenti az értékét.

Remélem nem sértettem vérig a bölcsészeket és a corvinusosokat :D

2020. ápr. 30. 02:47
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Utolso, szerintem ezt teljesen rosszul latod. Nem tudom nalatok hogy nez ki a szakdoga, de nalunk a szakdolgozat fele sajat kutatas masik fele szakirodalom. Egy igenyes szakirodalmat nem lehet 4 hivatkozasbol megirni, mar ne is haragudj. Ez kb annyit jelentene, hogy te 4 munkat kopizol at a sajat szakdolgozatodba, amiben tenyleg 0 gondolkodas van. Ha van 120-200 hivatkozasod, ahol egymassal ugymond vitatkoznak a kulonbozo szerzok velemenyei az csak igenyesebbe teszi a munkadat, nem feltetlenul az osszeollozasrol van itt szo. Elegge egysikuan látod a dolgokat.
2020. ápr. 30. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!