Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti hogy kezelitek a kialakult...

Ti hogy kezelitek a kialakult kényszerszünetet?

Figyelt kérdés
Én egyáltalán nem örülök neki. Lehet strébernek hívni, de szeretem a szakomat, szeretek órákra járni, készülni stb. Most, hogy nem lesz ez a rendszer az életemben, nem tudom, hogy mihez fogok kezdeni. Mert gondolom, a távoktatás rugalmas lesz és nem órarend szerint fog zajlani, bár ki tudja... Meg ez a határozatlanság is olyan rossz az egészben. Ti hogy álltok ehhez az egészhez, mivel fogjátok tölteni az időtöket?

2020. márc. 12. 21:11
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
65%
Hovatovább, aláírnám, ha minden egyes napom ilyen lenne.
2020. márc. 13. 10:42
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Én egyelőre még nem igazán tudom, hogy hogy álljak ehhez az egészhez. Amíg ilyen bizonytalanság van az egyetemen (oké távoktatás lesz, de pontosan hogyan, mi lesz a gyakorlatokkal, megajánlott jegyekkel, ZH-kal.. nálunk még nem lehet semmit tudni), addig nem is akarok véleményt formálni, mert hát ki tudja milyen lesz. Maximális egyetértek azzal, hogy ez volt a helyes döntés a kormány részéről, ettől még valami megmagyarázhatatlan csalódottságot érzek most. Mindenki örül meg poénkodik, okés én sem estem mély depresszióba, de nem igazán tudom kinek mondani, hogy én szomorú vagyok emiatt. Nem feltétlen azért, mert én szerettem bejárni az órákra, jól éreztem magamat a szünetekben a többiekkel, nekem egyszerűbb volt megírni egy ZH-t, mint elkészíteni egy beadandót, mert hát ezek csak az én problémáim. Megértem azokat is, akik a saját tempójukban szeretnek haladni és haszontalannak tartják az előadásokat, hogy nekik most így kényelmesebb, bár szerintem a többség nem azért örül a helyzetnek, mert majd így legalább olyan ütemben tud tanulni, ahogy neki jó. Engem az aggaszt, hogy egy-egy gyakorlati tárgyunkat hogy fogják így átadni. Gazdasági képzésre járok, tehát itt elviekben nem lehetetlen, mégis úgy gondolom, hogy nem fogják tudni olyan minőségben átadni, ahogy azt kellene. Fontos alapozó tárgyak pedig. A másik dolog, ami persze megintcsak személyes probléma, de van egy-két előadóm, akiknek egyszerűen imádom az óráit, a szakmai jártasság, előadásmód, személyiségük, minden magával ragadó. Így is már amiatt szomorkodtam, hogy csak ebben a félévben tanítanak, erre most ez történik. Nyilván ez a legkisebb probléma, de úgy érzem mintha valamit elvennének tőlem. Ráadásul még ott volt a lehetőség, hogy a gyakorlatokon érdeklődjek, kicsit személyesebb legyen a dolog, most így következő félévben furcsa lenne odamenni, hogy jó napot, engem ez nagyon érdekel. De kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki a helyzetből, remélem a legjobbakat.
2020. márc. 13. 11:10
 13/23 anonim ***** válasza:
71%
En is szeretek bejarni az egyetemre, foleg a szeminariumokat, sokkal jobban meg lehet erteni az anyagot, ha eloben, emberi interakcio kozepette beszeliketek meg, magadnak jegyzetelsz stb. Az, hogy az oktato elkuld nehany cimszavas ppt- meg lof.sz kb, raadasul nyelvorakat nem ertem, hogy lehetne online tartani, plane ritka nyelvekbol, amiket most kezdtunk minorkent masodevben. En szeretek egyedul lenni, de megis milyen elet hetekig otthon ulni? Nekem egyedul az egyetemvarosban vagy messze vannak barataim...Az internetes tanitas szerintem szemelytelen, nyers, sok esetben kivitelezhetetlen es nekem ket eloadas kivetelevel tenyleg minden nyelvi, irodalmi vagy toris szeminarium. Sokkal szarabb egy csomo beadandot irni olyan temarol, amit nem is biztos, hogy magadtol megertrsz, vagy utolag menni be vizsgazni, mintha zh-k lennenek belole.
2020. márc. 13. 11:32
 14/23 anonim ***** válasza:
79%
Es az utolsohoz hasonloan en is joban vagyok par oktatommal is, egyszeruen szeretem az oraikat, nekem feldobtak a hetemet...
2020. márc. 13. 11:34
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

Én diákhitelből fedeztem a félévet - így nem is igazán tudom miért fizettem... Persze lehet, hogy könnyebb lesz így teljesíteni a nehéz tárgyakat illetve vannak olyan tárgyaim amelyek elveszik az időt a fő fókuszomtól, a programozástól. Így legalább arra lesz időm.

Ami miatt szomorú vagyok hogy az összes tavaszi társasági esemény elmarad így, pedig vártam. De ahogy az előttem szólók is mondták nem tudunk mit tenni...

2020. márc. 13. 12:04
 16/23 anonim válasza:
43%
Nos, nem tartom túl jónak, hogy vagy 8-9-en össze vagyunk nyomorítva, zsúfolva egy egérlyukba, konkrétan a másik seggében vagyunk. Aztán mindig van 1 okoska, aki annyira okosnak hiszi magát, hogy fennkölt tudásával elmegy a fél óra, a tanártól átveszi a szót, hogy fitogtassa azt a nagy hatalmas tudását, ezzel persze esélyt sem adva a többi embernek. Arról nem beszélve, hogy megy folyton a pletyka, egymás kibeszélése, szarkavarás, hát köszönöm, én ebből nem kérek. Ja és csak úgy megjegyzem, semmi értelme jegyzetelni sem, ha a tanár átküldi simán a PPT-ket, ugyanolyan eredményre vezet mintha órán elmondaná az anyagot, semmi különbséget nem látok. Én PPT-kről tudok tanulni, nincs szükségem ahhoz, hogy a tanár a fejembe verje az anyagot, ennyire azért nem vagyok önállótlan.
2020. márc. 13. 14:14
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"oké távoktatás lesz, de pontosan hogyan, mi lesz a gyakorlatokkal, megajánlott jegyekkel, ZH-kal.. nálunk még nem lehet semmit tudni"

Jövő héten dolgozzák ki, ezért hozták előre a tavaszi szüneteket. "Minket" legalábbis erről tájékoztattak.

2020. márc. 13. 15:15
 18/23 anonim ***** válasza:
91%
Eléggé aggódom, hogy mi lesz. Orvosira járok, 3 hét klinikai gyakorlatunk lett volna a félévben, plusz nyáron 4 hét (szóval ha minden megvan, akkor 4 hét jutott volna "nyári szünetre" a következő félév kezdése előtt), senki nem tudja, hogy ezzel mi lesz. A tananyag szempontjából tulajdonképpen mindegy, hogy itthon készülök önállóan, vagy előadásokra járok, mert annyira nagy pluszt nem ad ebben a félévben, hogy meghallgatom egyszer az anyagot. Csak amiatt aggódom, hogy ha végül több hónapos itthoni nyaralás lesz (a koliból teljesen ki kellett költözni, szóval nyilván nem 2 hét itthonlétre gondoltak, de persze ők sem tudnak még semmit előre), akkor egyszerűen még halasztással, augusztus végéig egyetemre/gyakorlatokra járással sem marad idő mindent bepótolni. Persze érthető az intézkedés, csak kicsit szorongok amiatt, hogy nehogy végül emiatt csússzunk, ha már a korábbi "szóró" években halálra tanultam magam, hogy csúszás nélkül lenyomjam ezt a 6 évet...
2020. márc. 13. 17:42
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Hát igen, elsőre lehet jó bulinak tűnik, akinek nincs laborja/gyakja annak biztos jó is. De én nagyon nem akarok nyáron a 35 fokos laborban rohadni, mikor már mindenki élvezné a nyári szünetet :(( Van olyan szak, ahol kb. mindent meg lehet oldani online, de távlabor sajnos nincs.
2020. márc. 13. 18:15
 20/23 anonim ***** válasza:
78%

Én sem örülök a kialakult helyzetnek. Szeretek bejárni, pedig nálunk is vannak unalmas előadások. Mérnökire járok, de szerencsére most nincs laboros tárgyam. Ennek ellenére nem tudom elképzelni, hogy hogyan fogják megoldani. Több tárgy a személyes konzultációra lett kiépítve, ami emailben közel sem annyira hatékony...

Tanulni sem tudtam soha elég fókuszáltan itthon, nem nagyon tudok elvonulni. A koliból hazaküldtek, a barátaim szétszóródtak az ország legkülönbözőbb pontjaira. Én is önző vagyok olyan szempontból, hogy már most hiányzik a budapesti életem, a barátaim, a kolis bulik, az "ingerek". Nem szeretek itthon ülni, de tudom és megértem, hogy most ez egy szükséges rossz. Tudatosan ki fogok alakítani magamnak egy rendszert az életemben, hogy ne folyjanak ki a napok a kezem közül, mert akkor tényleg cseszhetem ezt a félévet. Nyáron szakmai gyakorlat, bizonytalan, hogy azzal mi lesz. Addig is rendeltem pár könyvet, meg talán előfizetek netflixre is, valamivel el kell ütni az időt...

2020. márc. 13. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!