Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Koronavírus miatt elmaradhat...

Koronavírus miatt elmaradhat az érettségi, illetve az egyetemi felvételi?

Figyelt kérdés
2020. márc. 11. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Pár órája lett bejelentve. Nem volt erre példa a rendszerváltás óta. Még senki nem tud semmit.
2020. márc. 11. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Elmaradni biztosan nem fog. Esetleg tolódni az egész felvételi rendszer, időbeliséget illetően.
2020. márc. 11. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Még nem volt bejelentve semmi.

Egyelőre NEM zárják be az iskolákat, de szükség esetén felülvizsgálják a döntést (pl. ha gyerek fertőzne meg gyereket, akkor bezárnák őket).

De nem tudjuk, mikor, meddig stb, nem is tudhatjuk, mert ez majd attól függ, hogy alakul a hazai és nemzetközi járványügyi helyzet.

Igen, sajnos mondtak olyat, hogy ez évismétlést jelent, de ez elég abszurdnak hangzik, szerintem nem gondolták át, hiszen az érettségizőknek alig egy hónapuk van hátra.

Szerintem (bár ez ugye csak feltételezés) legalább az érettségizőkkel kivételt tehetnének, legfeljebb ha úgy ítélik szükségesnek, elhalasztják az érettségit és később húzzák meg a ponthatárokat. De következő szemeszter úgyis csak szeptemberben kezdődik, addig még rengeteg idő van!

2020. márc. 11. 18:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Remélem nem marad el..
2020. márc. 11. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:
88%
Az egyetemi felvételi teljesen biztos nem marad el, elvégre nem csak frissen érettségizettek felvételiznek. De az érettségi sem valószínű hogy elmarad, max halasztják. A kormány célja elég világos az ügyben, nem akarják a tanévet "szétcseszni" fölösleges iskola bezárással, amíg nem muszáj. A végzősöknek már csak másfél hónap van hátra az iskolából, ha csak nem fog éppen tombolni a járvány az érettségi idején, akkor meg fogják tartani, ha meg éppen tombol a járvány, akkor kb Augusztusig simán lehet halasztani a megtartását. Legfeljebb 1-2 héttel csúsztatják majd az őszi félév kezdetét az egyetemeken, ha emiatt a pótfelvételi nem zajlik le Augusztus végéig.
2020. márc. 11. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:
88%
Az egyetemeket már bezárták.
2020. márc. 11. 19:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindegy, én idén ismétlőzöm, befizettem az emelt érettségiket, remélem nem lesz gond... :(
2020. márc. 11. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!