Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Számít a középiskola erőssége...

Számít a középiskola erőssége a felsőoktatási felvételinél?

Figyelt kérdés
erős gimi vagy egy közepes szakközépből - ha az erősebb gimiből jövök és egy gyenge suliban lévő diáknak jobb az eredménye mint nekem,az számít a felvételinél? mármint gyenge suliban könnyű elérni a jó eredményt
2010. júl. 24. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít, hogy milyen suliból jössz, és mellesleg ugyanazt az érettségit írjátok.
2010. júl. 24. 22:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Bekerülésnél nem számít, de bennmaradásnál nagyon is, legalábbis ha egy kicsit keményebb szakot választasz, pl. nekem a matek.
2010. júl. 24. 22:05
 3/8 A kérdező kommentje:

érettséginél úgyis eldől,de az évvégi jegyeknél már igazságtalan

vhol simán el lehet érni az 5öst magyarból,erősebb gimiben meg szinte az ember vérét kiszívják és nagyobb mennyiségű anyagot leadnak

2010. júl. 24. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egy szar szakközépbe jártam, nem tanítottak semmit, ráadásul köcsögök is voltak.

Inkább jártam volna egy erősebb gimibe, ahol a véremet is kiszívják, és akkor jóval könnyebb dolgom van az érettségin...

2010. júl. 24. 22:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyengébb szakközépbe jártam, hát mit ne mondjak, szerettem odajárni, de:

töri: elég gyakran váltottunk tanárt, teljesen témafüggő volt a tanár tanítása (a véleménye teljesen behálózta az anyagot), teljesen mást követelt meg, mint amit tanított, maximálisan kivételezett

magyar: be sem fejeztük sohasem az anyagot, mindig ezerszer több könyvet diktált le a tanár év elején/végén, hogy mit fog kérni, mint amit számon is kért, teljes kivételezés, értelmetlen dolgozatok (érettségi tükrében), haszontalan nyelvtan órák tömkelege (alig írtunk tételt meg, inkább a tanár hülyeségeit vettük)... :S + más osztály érettségi előtt hónapokat készült, mi 1 percet sem...

matek: lassan haladtunk, alig volt idő ismételni, teljesen "felesleges" dolgokra fecséreltük az időt, aztán már ismételni is alig tudtunk valamit

angol: gyötrelem volt a nyelvi előkészítőbe járni, teljesen haszontalan dolgokat tanultunk, ez meg is látszott az eredményeken

szakmai alapozótárgy: órákon nagyon minimális szintű oktatás volt, fakultáció keretében kiváló érettségi felkészítés

informatika: minekünk szerencsénk volt, értelmes tanárt kaptunk, az iskola nagy része ilyennel nem büszkélkedhetett.

Remélem, azért értelmes választ adtam, hogy milyen egy gyengébb szakközépiskola élete... :D

2010. júl. 24. 23:08
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom pontosan, hogy mennyire erős az a gimi, ha csak ilyen közepesen erős akkor azzal nem feltétlen jársz jól. Akkor már irány valami elit gimi. Az első 2-3 évben lehet tényleg kemények osztályozásnál, de hidd el 11. évvégére aztán pedig érettségire is meglágyulnak, hiszen elvégre elit gimi, szóval az országos statisztikákban jól kell szerepelni, így nem megengedhető, hogy valaki rosszul szerepeljen, ha van 1 kis csepp esze is. (mondhatjátok, hogy ha már bejutott annyira hülye nem lehet, de nálunk kb az döntötte el, hogy bekerülsz-e, hogy mennyit fizettek szüleid protekciónak, és hogy kinek a kije vagy...) Szóval az iskolának is érdeke, hogy jól szerepeljenek a diákok. Nálunk rúgtak is ki tanárt, mert első érettségijén nem adott elég jó jegyeket...
2010. júl. 25. 09:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Értem, mit mondasz kedves kérdező. Én is erős gimibe jártam, halálra tanultam magam, és fizikából sosem bírtam 4esnél jobb lenni, pedig felvételi tárgyam volt. Egy gyengébb suliban pedig ezzel a tudással már a csillagos5ös szintet vertem volna lehet. Ennekellenére jobb az erősebb gimi, az érettségi fontosabb, többet számít, hogy rendesen felkészítenek, és jobbat tudsz írni, képes vagy jó emeltet is összehozni. Ha esetleg az évvégi jegyeiddel nem érnél el maximális pontot (de utolsó 2 évben nálunk a tanárok direktbe nem is szivattak, hogy ne ronsták le), akkor még mindig duplázhatsz, szóval csak a 2 felvételi tárgyad százaléka és a plusz pontok számítanak, amiket egy erős gimi után játszva jól megcsinálsz, ha rendesen tanulsz. Egy most érettségizett 'erős' gimis.
2010. júl. 25. 12:51
 8/8 anonim ***** válasza:

23:08-as vagyok

Ha már emelt... Nálunk szakközépben papíron volt ilyen felkészítés csak. Töriből meg magyarból volt normális képzés emelt szinten, matekból váltogatták a tanárokat, meg mivel senki se akart emeltezni - lebeszélték róla őket - a fakultáció onnantól középszintű volt. :/ Egy szakközépben nehéz emeltet rakni bármiből is, amellett, hogy a fizika, kémia, biológia, földrajz, tesi, rajz, ének tanítás egyenlő a nullával. Nálunk akik ebből akartak érettségizni, azok nagyon megszívták, nemhogy emelt szinten... :S Ezt korrigálja az, hogy a szakmai tárgyat VISZONYLAG értelmesen megtanítják, de ha abból érettségizel, arra is rengeteget kell tanulnod!

Attól is függ, hogy milyen irányban mész tovább, mivel ha jogász szeretnél lenni, esetleg orvos, vagy olyan, ami a fizikához, tesihez kapcsolódik, akkor egyértelmű, hogy a gimi a jobb. De ha te már most tudod, hogy kereskedelmi iskolába mész és a kereskedelem érdekel, esetleg közgazdász akarsz lenni, akkor bőven arra éri meg menni, mert olyan dolgokat fogsz tudni a gimnazistákkal ellentétben, ami előnyt fog jelenteni. :)

2010. júl. 25. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!