Számít a középiskola erőssége a felsőoktatási felvételinél?
érettséginél úgyis eldől,de az évvégi jegyeknél már igazságtalan
vhol simán el lehet érni az 5öst magyarból,erősebb gimiben meg szinte az ember vérét kiszívják és nagyobb mennyiségű anyagot leadnak
Én egy szar szakközépbe jártam, nem tanítottak semmit, ráadásul köcsögök is voltak.
Inkább jártam volna egy erősebb gimibe, ahol a véremet is kiszívják, és akkor jóval könnyebb dolgom van az érettségin...
Én is gyengébb szakközépbe jártam, hát mit ne mondjak, szerettem odajárni, de:
töri: elég gyakran váltottunk tanárt, teljesen témafüggő volt a tanár tanítása (a véleménye teljesen behálózta az anyagot), teljesen mást követelt meg, mint amit tanított, maximálisan kivételezett
magyar: be sem fejeztük sohasem az anyagot, mindig ezerszer több könyvet diktált le a tanár év elején/végén, hogy mit fog kérni, mint amit számon is kért, teljes kivételezés, értelmetlen dolgozatok (érettségi tükrében), haszontalan nyelvtan órák tömkelege (alig írtunk tételt meg, inkább a tanár hülyeségeit vettük)... :S + más osztály érettségi előtt hónapokat készült, mi 1 percet sem...
matek: lassan haladtunk, alig volt idő ismételni, teljesen "felesleges" dolgokra fecséreltük az időt, aztán már ismételni is alig tudtunk valamit
angol: gyötrelem volt a nyelvi előkészítőbe járni, teljesen haszontalan dolgokat tanultunk, ez meg is látszott az eredményeken
szakmai alapozótárgy: órákon nagyon minimális szintű oktatás volt, fakultáció keretében kiváló érettségi felkészítés
informatika: minekünk szerencsénk volt, értelmes tanárt kaptunk, az iskola nagy része ilyennel nem büszkélkedhetett.
Remélem, azért értelmes választ adtam, hogy milyen egy gyengébb szakközépiskola élete... :D
23:08-as vagyok
Ha már emelt... Nálunk szakközépben papíron volt ilyen felkészítés csak. Töriből meg magyarból volt normális képzés emelt szinten, matekból váltogatták a tanárokat, meg mivel senki se akart emeltezni - lebeszélték róla őket - a fakultáció onnantól középszintű volt. :/ Egy szakközépben nehéz emeltet rakni bármiből is, amellett, hogy a fizika, kémia, biológia, földrajz, tesi, rajz, ének tanítás egyenlő a nullával. Nálunk akik ebből akartak érettségizni, azok nagyon megszívták, nemhogy emelt szinten... :S Ezt korrigálja az, hogy a szakmai tárgyat VISZONYLAG értelmesen megtanítják, de ha abból érettségizel, arra is rengeteget kell tanulnod!
Attól is függ, hogy milyen irányban mész tovább, mivel ha jogász szeretnél lenni, esetleg orvos, vagy olyan, ami a fizikához, tesihez kapcsolódik, akkor egyértelmű, hogy a gimi a jobb. De ha te már most tudod, hogy kereskedelmi iskolába mész és a kereskedelem érdekel, esetleg közgazdász akarsz lenni, akkor bőven arra éri meg menni, mert olyan dolgokat fogsz tudni a gimnazistákkal ellentétben, ami előnyt fog jelenteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!