Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem adnak többletpontot...

Miért nem adnak többletpontot a korábban megszerzett diplomáért/diplomákért?

Figyelt kérdés
Technikumért, OKJ-s képzésért stb. adnak, diplomáért miért nem?
2010. júl. 23. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Milyen alapon kellene adni? Hogy akinek van diplomája az kiszoríthassa azt akinek még egy sincsen? Szép is volna...
2010. júl. 23. 21:13
 2/9 czibles ***** válasza:
100%

nem minden OKJ, technikusi képzésért jár plusz pont, csak azért ami a szakodhoz való.

na már most ha csinálsz egy diplomát, akkor ugyan azt a szakot nem fogod elvégezni még egyszer, ha meg másik szakra mész akkor az OKJ, technikusi papírodért sem kapsz plusz pontot.

2010. júl. 23. 21:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Gondoltam egy diploma többet ér, mint pl. egy OKJ-s bizonyítvány, amiért ugye jár többletpont, akkor a diplomáért miért nem? Ha kiszorítanak téged, nem emiatt lesz! Köszi, de sajnos nem tudtál érdemben válszolni!
2010. júl. 23. 21:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, a 2. válaszolónak talán igaza van.
2010. júl. 23. 21:23
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

Mégis mire fel adnának? Tegyük fel, a második diplomádat akarod elkezdeni X egyetem Y szakán, én pedig frissen érettségizettként szintén oda jelentkezem. Mi alapján kéne, hogy téged részesítsenek előnyben? Nyilván 18 évesen lehetőségem sem volt arra, hogy diplomát szerezzek, ezért engem nem lehet hátrányban részesíteni.

De ha te csináltál egy OKJ-s képzést, ami tárgyában kapcsolódik a fent nevezett szakhoz, akkor azt mondom, igen, kapd meg a pluszpontodat, mert te többet tettél már azért, hogy sikeresen elvégezhesd az Y szakot.

2010. júl. 23. 22:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha a diplomádnak köze van egy másik szakhoz, akkor miért nem mész inkább mesterképzésbe? Ha nem kapcsolódik, akkor minek vegyék figyelembe?

Bennem az a kérdés merült fel, hogy miért nem számítják be úgy, mint emelt szintű érettségit az adott tárgyból? Kényelmesebb lenne.

2010. júl. 24. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Az emelt szintű érettségis ötlet több sebből vérzik: nem minden diplomáról lehetne egyértelműen eldönteni, melyik tárgynak számítsák: pl. egy angol szakos diploma egyértelmű, na de egy mérnök? Egy orvosi? És hány százalékos lenne? 100%?

Ezzel megintcsak hátrányba kerülnének a frissen érettségizett diákok, akik legyenek bármilyen jó tanulók, 100%-os emelt szintet a legjobbak sem hoznak össze, miért azokat segítsük újabb diplomához, akiknek már van egy, és miért olyan áron, hogy akiknek még nincs, attól elvesszük a helyet?

2010. júl. 24. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is erről beszéltem, mint az utolsó, nem értem miért kell értetlenkedni. Teljesen abnormális dolog volna.
2010. júl. 24. 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Miért abnormális? Pl. egy fizetősön két diplomával legyen több jogom egy harmadikra, mint annak, aki csak most teper az elsőért.
2013. júl. 26. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!