Ha így jövőre újra felvételizek, beszámítják a megszerzett krediteket?
Felvettek egy szakra, csak nem abba a suliban, ahova menni akartam, csak a 2. helyre. 1 évet biztosan végigjárom itt, ugyanazokat a tantárgyakat fogom tanulni(körülbelül). Ha jövőre felvennének álmaim helyére, és ezt a sulit itthagynám, akkor a teljesített tárgyakat újra fel kéne vennem, vagy folytathatnám a 3. szemeszterrel?
És egyébként ez lehetséges? Mármint hogy itthagyopm a sulit. Vagy ez macerás? Valaki csinálta már ezt?
Én éppen most csinálok ilyet, mármint éppen ilyen átjelentkezési állapotban vagyok, és várom annak az eredményét, hogy melyik tárgyamat fogadnák el, és melyiket kellene pótolnom.
A legmacerásabb az, hogy a régi egyetemen neked kell majd összegyűjteni a teljesített tárgyaidról a hitelesített tantárgytematikákat.. Tehát végig kell járnod az összes tanszéket, megkérni őket, hogy nyomtassanak neked erről és erről a tárgyról egy tárgyprogramot, és írják alá, pecsételjék le. Én vizsgaidőszakban kezdtem el ezt összegyűjteni, azt hittem hogy 3 nap alatt meglesz minden, de végül 3 hétbe telt, mert volt hogy nem volt ott az, aki aláírhatott volna, meg bénáztak a tanszékek.
Ezt csak akkor lehet megcsinálni ha átvesznek, ugyanis kérelmezni kell majd. A tárgytematikákat összegyűjteni tényleg macerás, de csak akkor, ha nincs összegyűjtve pl egy füzetbe.Ahol most tanulok van ilyen kis füzetecske amit elsőbe kaptunk és abba bennevan minden tárgy tematikája összegyűjtve.
Szóval nem 100% hogy átvesznek de valószínű. A jó tanulmányi eredményt is meg fogják nézni legalábbis a tvszben ez van írva ha jól emlékszem, hogy ilyenkor az is számít.
Igen, újrafelvételizni, mert mintha olyat olvastam volna a BCE oldalán, hogy átvenni embert csak fizetősre lehet. Az meg 225be fájna félévente, így azt nem szeretném.
Egyébként valszeg hagyom az egészet a fenébe, csak elméleti szinten érdekel a dolog. Ha bejön a bgf, akkor maradok. Majd megyek mesterre a corvinusra, ha úgy alakul a dolog.
Szerintetek a bgf jó? én úgy halllottam h ez is színvonalas, jó iskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!