Mennyire nehéz egy gazdaságinformatikus szak elvégzése?
És ha te senkit nem hallottál még panaszkodni, akkor az azt jelenti, hogy nem nehéz?:) Én se hallottam még vegyészmérnököt panaszkodni, hogy vért izzad a kémiával (mivel egy darab vegyészt nem ismerek), mégse feltételezem, hogy akkor könnyű volna a vegyészmérnöki.
Egyébként a nehézségét szerintem azért nagyon macerás meghatározni, mert nagyon eltérőek a képzések intézmény függvényében. Pl. a korábban említett SZTE és BCE nagyon durván eltérőek mind az egész szak felépítését, tananyagát, mind célját tekintve.
Meg persze egyébként is kinek mi a nehéz (én bizony hallottam már nem egy gazdinfóst a nehézségről panaszkodni). Nem kell túlmisztifikálni a szakot, az emberek nagy részének rendszerint könnyebb elvégezni, mint egy mérnök vagy proginfót. Bár mondom, pl. SZTE-n kb. ugyanaz a 3 szak, és mindhárom igen nehéz. (gondolom más helyen is van, ahol jobban hasonlít a tananyag, nem néztem utána). De általánosságban is mindenképpen ott van a nehezebb szakok között, kell hozzá egy jó adag ész és szorgalom, na meg egy kis elhivatottság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!