Mennyire nehéz egy gazdaságinformatikus szak elvégzése?
#4: programozáson az informatikus hallgatók nagyrésze is bukik :D
Nem csak Java, C++ és társai vannak, ne felejtsük. Lineáris programozás, operáció kutatás. Különböző differenciál tárgyak, mint párhuzamos programozás, optimalizálások, webtechnológia és még sorolni lehetne.
Nehezebb mint egy kermark, vagy közgáz mert infó részen kell logikusan gondolkodni. Nem elég ha bebiflázod A meg B programozási tételt, ha pl általánosságban van egy növekvősoros tételed, bebiflázod és ZH-n csökkenőben kérik a sorozatot akkor ahhoz már nem tudsz szólni. (persze ez kb 4 sor szóval, itt 1 változót felcserélni nem egy nagy tudomány, de példának megfelel)
Közgázon bebiflázod hogy ez meg az így írható le mint tétel azt úgy fogod tudni leírni, nincs más. Nem véletlen 400-450 es ponthatárokkal indulnak az államis képzések. Aki oda bekerül az 80%-ban elvégzi.
Mondjuk C++ olyan 100%-al nehezebb, mint a Java. Szóval C++ban többen buknak, Java egy nagyon egyszerű nyelv.
Igazából...akor c++ profi, utána már mindegy milyen nyelv. Java,php vagy akármi..pár nap alatt elsajátítja..
Ha te például egy kreatív ember vagy, akkor:
most saját példa, én közgazdasági szakközépiskolába jártam, kereskedelem-marketing szakmacsoportba.
Elméleti gazdaságtan: rossz, sok, nagyon kell figyelni, nehéz, zavaró tantárgy ---ehhez amúgy matekos agy kell
Marketing mint tantárgy: Ez jó, ez kellemes, ez szerethető, érdekes is tud lenni ---ez megy józan paraszti észből
Nemzetközi kereskedelmi ismeretek: rossz, sok. ---ehhez magolni kell rengeteget, szó szerint rengeteget
Meg még angol: ez jó , ezt szeretem:)
ja és az elméleti gazdaságtan egy része is magolós, de azt túl lehet élni, nálunk talán az osztályban a számolós részével akadt gondja egy-két embernek. De megcsinálták, de azért szal kellett még talán egy javító dolgozat 1-2 embernek. Nekem nem, nekem meglett a 3-as, én tök ügyi voltam. Ja de egyébként még az is számít, hogy jó tanárod legyen hozzá. Nekem volt szerencsém EGT-ből nagyon jó, de nagyon rossz tanárhoz is. Nagyon rossz tanárral kezdtük első év első félévében, arra tippelek, hogy akkor az egész osztály kábé bukás-közelben volt; és asszem ezt a tanárunk is tudta; második félévtől kaptunk egy nagyon jó tanárt. És még utána levő évben meg mégjobb tanárt kaptunk, szóval akkor meg már tényleg nagyon király volt, de aki másodiknak jött, ő is szupi volt eléggé; de az első, na ő teljesen rosszul magyarázott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!