Felvehetek olyan tantárgyat, amelynek nincs meg az előkövetelménye?
Az előkövetelmény általában egy másik tárgy kreditjének megszerzése, de előfordulhat, hogy elég az aláírás vagy ha a másik tárgyat párhuzamosan teljesíted. Nézz utána az előtanulmányi rendben, hogy biztosan a kredit megszerzése-e az előkövetelmény!
Az, hogy a Neptunban fel tudod venni, még nem jelent semmit. Lehet, hogy nincs beállítva az előkövetelmény ellenőrzése vagy hibásan állították be, de utólag biztos kiderül, és akkor hiába végezted el a ráépülő tárgyat, érvénytelen lesz az aláírásod és vizsgajegyed.
Szia!
Én is oda jártam, másik karra. Ha van aláírásod, akkor dékáni engedéllyel fel lehetett venni az előfelvételes tárgyat, az előzményét pedig CV-sen (vizsgakurzus).
Tehát a te esetedben ilyenkor bejárhatsz Makrora, írhatsz ZH-t stb. és megszerezheted az aláírást ugyanúgy, mint a többiek, viszont mielőtt Makroból vizsgázhatnál, le kell vizsgáznod Mikroból. Nákunk ennyi volt a történet, a kérvényt meg Neptunon keresztül kellett leadni, de szerintem kérdezz rá a Tanulmányi Osztályon, hogy biztosra menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!