Miért van ennyi óránk?
Miből áll ez a 38 óra? Nem a tesi miatt ilyen sok? Én már nem emlékszem pontosan, de én 10-ben általában du. 1-2 fele végeztem, átlag napi 6 órám volt, volt olyan nap, hogy csak 5, máskor pedig 7 óra. Én azt tudom ajánlani, hogyha van lehetőséged, akkor igyekezz előrehozott érettségit tenni, így annyival kevesebb órád lesz. Én 11-ben angolból leérettségiztem, nagyon jól jött az a -6 óra/hét. :)
Szerintem is felesleges már 10-ben ennyi órával terhelni a diákokat, de hidd el, ennél csak rosszabb lesz, amikor továbbtanulsz/dolgozol. Fel a fejjel! :)
Nem egészen értem az összehasonlításaidat.
Én most érettségizem, 30 órám van, igaz, az első nyelvből már levizsgáztam. Ebben a 30-ban minden benne van, a 2 fakt, a tesik, a hittanok stb.
Én 8 osztályos gimnáziumba járok, amikor idekerültem ötödikbe, akkor is heti 30 órám volt. Ez 9. és 10. osztályban felment 35-re, de annál több sohasem volt.
A most negyedéves egyetemista bátyám 9.-es ellenőrzője most került a kezembe, benne volt az órarendje, nekik sem volt kevesebb órájuk, pedig az 2011-ben volt. Szóval nem tudom, mire gondolsz, hogy 8-10 éve 26-28 órájuk volt a gimnazistáknak.
Kicsi elsős koromban sem volt soha 4 órám, napi 5 volt a jellemző, 2 nap volt 6-6 óránk, pedig akkor még nem volt a mindennapos testnevelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!