PhD hallgatók! Mesélnétek doktoris élményeket?
Mit csináltatok, hogy bekerüljetek? Mindig erre készültek? Milyen érzés doktorandusznak lenni? Mit csináltok egy átlagos nap? Mi a témáról?
Bármire kíváncsi vagyok!
Iparba akartam menni, de inkább a kutatásban akarom megalapozni az utamat.
Végülis bejöttek a számításaim mert egy kutató-fejlesztő cégnél dolgozok és csinálom a PhD-t, így a fizetés is jó.
Milyén érzés?
Ez egy hatalmas kihívás, talán a legnehezebb és legnagyobb stresszforrás valaha amit átéltem. Nagyon nehéz betolni az első publikációt ezen a területen, borzasztó sokat kell dolgozni még egy technikai cikken is, miközben azon rettegsz hogy a csíraszemű kínaiak mikor lopják el egy konferencián az eredményeidet és megcsinálják egy hónap alatt végtelen erőforrásból.
A "fun" része az a kísérletezés, mérés... és a kreatív fázis.
Aztán jön a horror része. Meg kell írni a publikációt. Küzdeni kell a társszerzőkkel, kollaborációs partnerekkel, végigvinni az akaratodat miközben egy élesített bombán ülsz.
Végtére bekülditek a cikket, majd a reviewerek rommá szedik az egészet és újra kell tervezni egy rakás dolgot.
Szóval lényegében a PhD egy hatalmas szopás, mind itthon, mind külföldön. Számtalan emberi roncsot kitermelt már 😃
Jó látni a PhD mémekből, mekkora stressz ez:
Csak humorral lehet túlélni, és azzal a tudattal, hogy rengeteg kaput megnyit aztán a fokozat. Mert tényleg megoldasz valami olyan problémát ami hasznos az emberiségnek. :)
Nem tengeri uborkának születtünk, szóval be kell vállalni ezt.
PhD-s lány bajtársam is komolyan elgondolkozott a szülésbe menekülésen.
Már 1,5 éve tolja és még kb az se alakult ki mi a koncepció a projectjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!