Mennyi időbe telik, mire az ember ügyvéd lesz?
Néztem a tematikát a jogi képzésen,és láttam,hogy van közgazdaságtan tantárgy.
Ott mennyire kell a matek,mert abból nem vagyok annyira jó.
Melyik egyetemre tervezek menni?
Győrben a Közgáz (ami több szaknak van tartva, többek között jogászoknak) vizsgán tippmix, de számolni nem kell
Ahogy az első mondja: ötéves egyetemi képzés, utána doktorálás és államvizsgák, majd hároméves jelölti időszak (ezalatt az ügyvédi kamarában kisebb vizsgákat kell tenni meg oktatásra járni), utána el kell kötelezően végezni egy szakvizsga-előkészítőt és következik egy kb. egy éves ismételt vizsgaidőszak (persze jelöltként dolgozol közben tovább).
Ezt követően le lehet tenni az esküt, ha megfelelsz a feltételeknek. Szóval kb. 9-10 év mindent összevetve.
A közgazdaságtannak nem a matek oldalát tanítják, hanem logikai-humán megközelítésben, ami egy jogásznak fontos a munkája során. Én középiskolában komolyabb közgázt tanultam, mint az egyetemen. Rosszabb ilyen szempontból kicsit a statisztika, de azért az sem nagyon vészes.
Akkor neked szerencséd volt a kozgazzal
Nekünk semmiféle logika nem volt benne, mindenféle idegen (kozgazdasz) szakszóval volt tele és kb semmit nem értettünk belőle....
Nem tudom megítélni ilyen szemmel, mivel én közgáz szakközépbe jártam, ebből érettségiztem, és az egyetemen alacsonyabb szint volt.
Lehet, hogy akinek új volt a tárgy, nálunk is szenvedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!