Ismertek olyat, akit orvosit önerőből végezte?
Kérdező
Valtozo, hogy mennyit dolgozok. Olyan munkam van, ami rugalmas. (Dolgoztam multinal isy ott is en adtam meg a raeresi idom).
Vizsgaidoszakban egyaltalan nem szoktam menni, szorgalmi idoszakban meg ahogy tudok es nekik is jo. Atlag 8-20ora/het
10-es most kb 20 ezer szoctamot kapok, de volt olyan felev, mikor 43 ezret kaptam.
Allitolag identol azt is eltoroltek, hogy a kredit buntetesert fizetni kelljen (de ezelott is voltak kiskapuk, pl ha demonstrator vagy, nem kellett fizetni)
Én a Semmelweisre járok, igaz, nem orvosira. Az én szoctámom most 35 ezer körül van, a minimum tavaly 24 forint volt. Tanulmányi ösztöndíj... az egy másik dolog. Most változik a rendszer, szóval nem tudom, mi lesz, de tavaly orvosin 5 körüli átlagra 21 k-t kaptak. Én ETK-s vagyok, de meglepődtem, hogy a mi karunkon ugyanennyi átlagra majdnem dupla ennyit kaptunk.. De most állítólag egységesítik. Amit még meg lehet próbálni, az a BURSA Hungarica ösztöndíj. Viszont egy tanácsot, ha elfogadsz: nem az ösztöndíjra alapozol. Az egyetlen (és nem vicces sajnos..) biztos megélhetési mód a szabad felhasználású diákhitel, mert mindig időben küldik, pontosan hónap 15-én (vagy előtte, ha hétvégére esik). Sajnos én ezt tapasztaltam, a szoctámot a múltkor is tök sokára küldték ki, tanulmányi ösztöndíjam pedig már nincs, mert nem sikerült egy tárgyam sajnos.. Szóval ezekre kizárólag nem szabad alapozni.
Sok sikert kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!