Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ismertek olyat, akit orvosit...

Ismertek olyat, akit orvosit önerőből végezte?

Figyelt kérdés
Vagy minimális támogatás mellett. Meglehet csinálni? Mennyire nehéz tanulmányi ösztöndíjat kapni (a lehető legtöbbet)?

2019. dec. 22. 18:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Barátnőm elvégezte. Volt mar előtte egy eü bsc végzettsége. Így mellette 2 műszakban dolgozott kórházban. Volt amikor teljes állásban, ha túl sok órája volt akkor félállásban. Ehhez még hozzá jött vmennyi ösztöndíj. Albérletben lakott közben, teljesen ellátta magát. A végén elfogytak az állami félévei, ezèrt fizetősön fejezte be. Ehhez felvette diákhitelt. De sosem csúszott 1 tantárggyal sem és jó átlaga volt végig.
2019. dec. 26. 16:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező

Valtozo, hogy mennyit dolgozok. Olyan munkam van, ami rugalmas. (Dolgoztam multinal isy ott is en adtam meg a raeresi idom).

Vizsgaidoszakban egyaltalan nem szoktam menni, szorgalmi idoszakban meg ahogy tudok es nekik is jo. Atlag 8-20ora/het

2019. dec. 27. 20:36
 13/15 anonim ***** válasza:

10-es most kb 20 ezer szoctamot kapok, de volt olyan felev, mikor 43 ezret kaptam.

Allitolag identol azt is eltoroltek, hogy a kredit buntetesert fizetni kelljen (de ezelott is voltak kiskapuk, pl ha demonstrator vagy, nem kellett fizetni)

2019. dec. 27. 20:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én a Semmelweisre járok, igaz, nem orvosira. Az én szoctámom most 35 ezer körül van, a minimum tavaly 24 forint volt. Tanulmányi ösztöndíj... az egy másik dolog. Most változik a rendszer, szóval nem tudom, mi lesz, de tavaly orvosin 5 körüli átlagra 21 k-t kaptak. Én ETK-s vagyok, de meglepődtem, hogy a mi karunkon ugyanennyi átlagra majdnem dupla ennyit kaptunk.. De most állítólag egységesítik. Amit még meg lehet próbálni, az a BURSA Hungarica ösztöndíj. Viszont egy tanácsot, ha elfogadsz: nem az ösztöndíjra alapozol. Az egyetlen (és nem vicces sajnos..) biztos megélhetési mód a szabad felhasználású diákhitel, mert mindig időben küldik, pontosan hónap 15-én (vagy előtte, ha hétvégére esik). Sajnos én ezt tapasztaltam, a szoctámot a múltkor is tök sokára küldték ki, tanulmányi ösztöndíjam pedig már nincs, mert nem sikerült egy tárgyam sajnos.. Szóval ezekre kizárólag nem szabad alapozni.

Sok sikert kívánok neked!

2019. dec. 27. 21:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
term. 24 ezer ftra gondoltam
2019. dec. 27. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!