170 oldal megtanulása január 20ig lehetséges? Plusz egyéb vizsgák.
Első félévem, és tök para vagyok.
Nem nagyon erősségem a magolás. :/
Igen, lehetséges
De persze attól is függ, hogy milyen tárgy
Nekünk a római jogra (ami tele van tok hasonlóan kinéző latin szavakkal) minden felsőbb éves és a tanárok is azt mondjak, hogy min. 1 hét felkészülési idő a nulláról
És ez kb 250-300 oldal (pontosan nem tudom mennyi, mert sok a forrás megjelölés, az apró betűs rész, stb.... ami nem kell, de ha mindent beleveszunk, akkor 367 oldal)
Január 20-ig? Simán! :D
Ma voltam vizsgázni. Az anyagot kidolgoztam 60 oldalban, ez elvitt egy napot. Nem magolós tárgy, érteni kell, plusz diagrammok, rajzok (azokat is tudni kell), számítások. 3 nap alatt készültem fel rá, de nem egész nap toltam.
Szombaton lesz a következő vizsgán, szintén kb 50-60 oldal, elmélet, rajzok, diagrammok, erre is lesz három napom, plusz a ma este.
Nekem volt most olyan tárgyam, hogy kaptunk egy 70 oldalas diasort zh-ra.
Na, abból kapásból csak 14 oldal volt a lényeg... Igaz, kicsi betűkkel jegyzeteltem.
Egy másik tárgyból meg most vizsgáztam, aminek 400 oldalas a jegyzete + kb 40 oldal a gyakorlati példaknak. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy átmentem, de lehetett "valószínűségek" szerint tanulni. Tehát mi a legvalószínűbb, amibe belekérdez, mi kevésbé, milyen témaköröket imád az előadó megkérdezni... Meg hát a régi vizsgákról szerzett pdf-ek sokat segítenek.
Egyáltalán nem mindegy, hogy minden extra infó nélkül kell(ene) bevágnod több száz oldalt és visszaböfögnöd egy magolós tárgyból, ráadásul kevés kreditért (mert akkor még motivációd sincs), vagy 70-80% biztonsággal tudod, hogy kb miket kérdeznek, van jó jegyzet, nem a magolásról szól az egész, és mondjuk... Tudsz puskázni 😂
Sokat számít. Engem pl szerves kémiából 10 oldal is kikészítene. 🙃
Nem tudom milyen szakon tanulsz, én pl vegyészmérnökin. A legtöbb könyvünk az képletlevezetéssel és több oldalas reakciómechanizmusokkal van tele, de 170 oldalra a legdurvább dologból is elég kb 4-5 nap. Volt példa 1 éjszakás 120 oldalra is.
De egy hónap alatt bármit megtanulsz.
"Az oldal forog, a kérdező pihen..."
Milyen tárgyról van szó?
Én villamosmérnökire pont azért mentem, mert nem vagyok jó a magolásban. Szóval hiába érdekel a jog, nyelvészet, már csak ezért se választottam ezeket.
Amúgy ez még nekem is esélyes lenne, felteszem nem szó szerint kell.
Villamosmérnök és nincs magolás?
Hmmm, Novothny-féle energetika??? 😂😂😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!