Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 170 oldal megtanulása január...

170 oldal megtanulása január 20ig lehetséges? Plusz egyéb vizsgák.

Figyelt kérdés

Első félévem, és tök para vagyok.

Nem nagyon erősségem a magolás. :/

2019. dec. 16. 23:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Nekem most 120 oldalt kell megtanulnom egy hét múlvára. Bár elég mesélős tárgy, tele van képekkel, de akkor is nagyon laza. 170 oldal sem sok, hidd el. Majd attól fogod félni, amiből van a 180 diás előadás, az egyik 90 oldalas és a másik 300 oldalas jegyzet, és még így is csak pontosan válaszolhatsz mindenre, mert ha extra dolgot írsz vagy rosszat, pontlevonás (pedig kifejtős, nem karikázós). Na az sok, de arra is max 2 hetet szánok.
2019. dec. 17. 09:46
 12/18 anonim ***** válasza:
90%

Igen, lehetséges

De persze attól is függ, hogy milyen tárgy

Nekünk a római jogra (ami tele van tok hasonlóan kinéző latin szavakkal) minden felsőbb éves és a tanárok is azt mondjak, hogy min. 1 hét felkészülési idő a nulláról

És ez kb 250-300 oldal (pontosan nem tudom mennyi, mert sok a forrás megjelölés, az apró betűs rész, stb.... ami nem kell, de ha mindent beleveszunk, akkor 367 oldal)

2019. dec. 17. 11:42
 13/18 anonim ***** válasza:
35%
Ha napi szinten elolvasod már akkor tudni fogsz belőle sokat. No para.
2019. dec. 17. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:
18%

Január 20-ig? Simán! :D

Ma voltam vizsgázni. Az anyagot kidolgoztam 60 oldalban, ez elvitt egy napot. Nem magolós tárgy, érteni kell, plusz diagrammok, rajzok (azokat is tudni kell), számítások. 3 nap alatt készültem fel rá, de nem egész nap toltam.

Szombaton lesz a következő vizsgán, szintén kb 50-60 oldal, elmélet, rajzok, diagrammok, erre is lesz három napom, plusz a ma este.

2019. dec. 17. 13:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Nekem volt most olyan tárgyam, hogy kaptunk egy 70 oldalas diasort zh-ra.

Na, abból kapásból csak 14 oldal volt a lényeg... Igaz, kicsi betűkkel jegyzeteltem.

Egy másik tárgyból meg most vizsgáztam, aminek 400 oldalas a jegyzete + kb 40 oldal a gyakorlati példaknak. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy átmentem, de lehetett "valószínűségek" szerint tanulni. Tehát mi a legvalószínűbb, amibe belekérdez, mi kevésbé, milyen témaköröket imád az előadó megkérdezni... Meg hát a régi vizsgákról szerzett pdf-ek sokat segítenek.

Egyáltalán nem mindegy, hogy minden extra infó nélkül kell(ene) bevágnod több száz oldalt és visszaböfögnöd egy magolós tárgyból, ráadásul kevés kreditért (mert akkor még motivációd sincs), vagy 70-80% biztonsággal tudod, hogy kb miket kérdeznek, van jó jegyzet, nem a magolásról szól az egész, és mondjuk... Tudsz puskázni 😂

Sokat számít. Engem pl szerves kémiából 10 oldal is kikészítene. 🙃

2019. dec. 19. 17:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen szakon tanulsz, én pl vegyészmérnökin. A legtöbb könyvünk az képletlevezetéssel és több oldalas reakciómechanizmusokkal van tele, de 170 oldalra a legdurvább dologból is elég kb 4-5 nap. Volt példa 1 éjszakás 120 oldalra is.

De egy hónap alatt bármit megtanulsz.

2019. dec. 20. 03:02
 17/18 anonim ***** válasza:

"Az oldal forog, a kérdező pihen..."

Milyen tárgyról van szó?

Én villamosmérnökire pont azért mentem, mert nem vagyok jó a magolásban. Szóval hiába érdekel a jog, nyelvészet, már csak ezért se választottam ezeket.

Amúgy ez még nekem is esélyes lenne, felteszem nem szó szerint kell.

2019. dec. 20. 11:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Villamosmérnök és nincs magolás?

Hmmm, Novothny-féle energetika??? 😂😂😂😂😂

2019. dec. 20. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!