Szerintetek melyik tárgyból lenne érdemes emeltezni a legjobb jegy érdekében?
1 - Matek (középiskolában jól ment középszinten)
2 - Fizika (nem nagyon tanították, de úgy hallottam, nem olyan nehéz)
3 - Kémia (középszint elméletével képben vagyok, de sosem csináltam kísérletet és még azt is hallottam, hogy a számítások nagyon nehezek)
Ha a kémában a számításoktól félsz, akkor a matek se fog jobban menni. A matek emelt- és középszint között ég és föld a különbség, és ott van szóbeli is. A kémia emelt is nehéz, de emelten már nincs elvégzendő kísérlet (csak a feladatok nagyon nehezek). A fizika is valami matekra épülő dolog, amihez nagyon tudni kell logikusan gondolkodni. Mind a 3 tárgy olyan, hogyha valamit félreértelmezel és elvi hibád van, csúszik az egész feladat. A kémia pedig még eszméletlen sok magolást is kíván maga után.
Mihez van affinitásod, miből vagy jó, mi érdekel annyira, hogy emelt szinten megtanuld, milyen szakra akarsz menni?
Köszönöm a válaszod!
A leendő szakomon mindhárom tárgy fontos lesz, de legfőképpen a kémia. Illetve abból már vagyok is valamilyen szinten. Úgyhogy leginkább erre hajlanék, csakhogy tudom, nagyon nehéz.
A matekot szeretem, de azért zseni nem vagyok belőle.
Emelt szinten tényleg nincs kísérlet? :O Az olvasottak alapján úgy tudtam, van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!