Magyarországon melyik a legjobb mérnökinformatikus egyetem illetve levelező tagozatra érdemes-e jelentkezni?
Figyelt kérdés
Régi vágyam, hogy elvégezzem a mérnökinformatikus egyetemet. Pár hónapja gondolkozom azon, mi lenne, ha 30 éves fejjel megpróbálnám megvalósítani a régi álmom, és belevágnék a mérnökinformatikus tanulmányban. Tapasztalt hallgatóktól, végzett szakemberektől és bárkitől, aki érintett ebben a témában. Egyáltalán mekkora áldozatot követel az előttem álló 5 év illetve Bsc-től Msc-ig diploma megszerzéshez, munka mellett? Melyik mérnökinformatikus egyetemre érdemes badni a jelentkezésemet illetve keresztfélévben vagy inkább várjak szeptemberig?
Bármilyen hasznos tanácsot örömmel fogadok.
Köszönöm!
2019. szept. 30. 14:12
1/2 Cseresznye.meggy válasza:
Most kezdem a BME mérnokinformatikus Bsc-t.
Ezen az oldalon sok mindent megtalálsz a tantárgyakkal kapcsolatban : vik.wiki
2/2 anonim válasza:
A BME-n keresztfélévben nem indul BSc, továbbá levelező (számomra érthetetlen okokból) nincs. Elég maradi és ócska tanárok vannak, persze akad egy-két kivétel aki egy igazi gyöngyszem (főleg a fiatal oktatók között). Én úgymond “maga módján levelező” tagozaton végeztem el a BSc-t ami annyit jelent, hogy csak azokra az órákra jártam be ahol megkövetelték valamilyen módon a jelenlétet, de oda is csak minimális szinten jártam be. A többit megtanultam magamtól otthon. 3.5 évembe telt, egyenesben végeztem jó minősítéssel. Néha azért vért izzadtam (főleg az első két évben), mert mindenkinek csak elvárása volt kb. 0 empátiával. Az utolsó év viszont gyerekjáték volt, mondjuk kb. annyit is ért az egész. Ha levelezőn tervezed elvégezni akkor inkább a SZIE-t ajánlom, ott asszem indul ilyen képzési formában is a BSc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!