Ti mit tennétek a helyemben? (Orvosi/fogorvosi)
A sztori dióhéjban; felvettek fogorvosira (nem Magyarországon) januári kezdéssel. Eredetileg az orvosi lett volna a fő cél, de a fogorvosinak is örülök, megvan bennem az érdeklődés iránta, noha a szívem mélyén még motoszkál a vágy az orvosi iránt.
Az egyetem miatt nemsokára el kell költöznöm otthonról, már találtam lakást is, stb. A kezdeti öröm viszont a napokban átcsapott stresszbe és aggodalomba a költözés miatt, félek a honvágytól, és hogyan fogom bírni a tanulmányaimat egy teljes idegen helyen, egyedül. Tudom, hogy bele lehet szokni, és hogy úgyis találok előbb-utóbb barátokat, de a tudat, hogy hamarosan kiszakadok a megszokott környezetből és hogy nem találkozom majd a családommal, barátaimmal ugyanolyan rendszerességgel, mint eddig, nagyon ijesztő.
Ellenben ha maradnék, ebben a félévben felkészülnék, újra jelentkeznék, és remélhetőleg sikerülne felvételt nyernem orvosira, ami nem több órányira és sok-sok kilométerre lenne otthonról.
Maradnék is, meg mennék is, ha már felvettek, elvégre mégsem látom a jövőt, most legalább van biztos helyem. Tanácstalan vagyok, ti mit tennétek, mennétek vagy maradnátok?
Hova vettek fel?
Az elején kellett volna tisztáznod magadban, hogy mi akarsz lenni. Egyébként itthon a FOK-sok is ugyanazt tanulják első 2 évben, mint ÁOK-n, csak van pár plusz tárgyuk, tehát elméletileg a kreditelfogadás opció lehetne, ha még sem tetszik a képzés.
Talán ott helyileg is át tudnád magad kérni.
A honvágy és az újtól való félelem teljesen normális dolog, ez ne tántorítson el. Viszont ha te biztosan orvos (és nem fogorvos) akarsz lenni és ezt tudod is magadról, akkor felesleges pénzkidobás lenne FOK-ra menned.
Azt kell eldöntened, hogy mit akarsz. Fogorvos akarsz lenni vagy egyéb orvos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!