Rossz tanulóként duális képzés esélytelen?
Ez sok mindentől függ. Mindenképpen próbáld meg abból nem lesz hátrányod.
Lehet, hogy sok hallgatót akarnak és kb. mindenkit felvesznek. Lehet csak kevés embert akarnak alkalmazni és szigorúan szelektálnak. Amikor én jelentkeztem például rosszabb tanulókat is felvettek az adott céghez, de azóta szigorították a feltételeket.
Azt javaslom jelentkezz minél több helyre, hogy valahova biztosan bekerülj. A beadott anyagok legyenek igényesen elkészítve, az interjúkra készülj a cégekből, legyen róluk fogalmad.
Ha leírod privátban melyik cégről van szó lehet, hogy konkrétabb segítséget is tudok adni.
Gyógyszergyárban mindkét szakkal lehet dolgozni. A vegyészmérnököket blokkmérnökkért, laborba szokták alkalmazni, a biomérnökök pedig sokkal több fermentációt tanulnak és terveznek, nekik kevesebb a géptan és a folyamatirányítás is; inkább fermentort terveznek (ezzel állítják elő az antibiotikumokat). Ha nagyoh a biológia-kémia laboros útvonal tetszik, válaszd a vegyész- v biomérnökit.
Viszont én úgy tapasztaltam, hogy egy gyógyszergyárba jobban megbecsülik a gyógyszerészeket. Több fizetést is kapnak és menőbb munkákat csinálnak. Persze, ha nem akarsz 5 évig egy orvosi nehézségű szakon tanulni, teljesen megértem. De akkor is kell a vegyész/biomérnökire még mesterképzés, amire ott a BME gyógyszervegyész-mérnöki szakja. Debrecenben a vegyészmérnöki mestert lehet duálison csinálni a Teva-nál. Az alapképzést csak a borsodchemnél, na az minden, csak nem gyógyszer, és nem is ajánlom őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!