Személyes véleményeket kérnék az orvosi egyetemekről. Kinek milyen tapasztalata van?
Én Pécsre járok.Egyetemi élet jó.Vannak bulik,közös programok,stb. Az egyetem központi épülete könnyen megközelíthető a kollégiumoktól(gyalog vagy busszal),a klinikák sincsenek annyira szétszórva. Szinte minden egy helyen van.
Én eleve pécsi vagyok,itt nőttem föl. A városnak vannak nagyon rossz környékei,de oda az átlag egyetemista nem is nagyon megy,mert nincs ott semmi dolga.A belváros picike,Szegeden sokkal nagyobb,tágabb minden.Nekem az a város szimpatikusabb,a képzéséről viszont nem tudok mit írni.
Úgy válassz,hogy a lakhelyedhez a lehető legközelebb legyen a képzés,mert minden időd számítani fog később.
Ha bármi konkrét kérdésed felmerülni,akkor írj bátran nekem.:)
Szia!
Szegedre járok.
Szerintem nagyon király itt egyetemistának lenni. Minden van a belvárosban:boltok, szórakozási lehetőségek(mozi, színház, múzeum), éttermek és kifőzdék, több pub/kocsma, 2 könyvtár.
Ebédelni gyakran kevés időm van, de nagyon sok helyen lehet menüt kapni, szendvicseket, tésztát, salátát, stb. Ez egy fontos pont számomra.
Tömegközlekedéssel mindenhova el lehet jutni, de bicikli út is van. De gyalog sincsenek nagy távolságok. Többnyire egymáshoz közel vannak az óráink, de kivételek mindig vannak.
Olcsóbbak az albérletek, mint a fővárosban, de én amúgy kolis vagyok. Kollégium is sokféle van, lehet válogatni (orvosis csak 2 viszont).
Szerintem jó a közösség, sok a program. Kari és egyetemi szinten is van lehetőség szervezett kulturális programokon részt venni vagy bulizni. Sőt a városnak is egész sok programja van pl. Borfeszt, bortér, karácsonyi vásár, stb. Ezek is mind a belvárosban, szóval van nyüzsgés.
Szeretem, hogy gyakran összefutok ismerősökkel az utcán, boltban vagy amikor beülünk valahova. Bpen elvesznek az emberek, nem nagyon szoktam csak úgy találkozni valakivel, pedig sok ismerősöm él ott...
Dombok, hegyek sajnos nincsenek, de legalább van folyó. Az így feldobja a város hangulatát.
Én Budapest közelében lakom, fél életemet ott töltöttem, de sokkal jobb, hogy Szegedre járok.
Viszont aki lepontozott, az írja meg légyszi mi nem tetszett, tényleg érdekel. Köszii
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!