Csak úgy otthagytam a sulit, milyen következményei lesznek?
Szeptemberben kezdtem az egyetemet (ELTE-BTK), de nem tetszett. A végén már be se jártam a kötelező órákra sem. A vizsgaidőszak előtt pedig fogtam magam és hazaköltöztem vidékre. A suli felé semmilyen formában nem jeleztem ezt, így elpazaroltam 2 államilag finanszírozott félévet.
Az ETR-ben azt írták, hogy a teljesített kreditek (0 db) alacsony száma miatt átsoroltak költségesre, de nem regisztrálok be a következő félévben.
De újra jelentkeztem, szintén ELTE, de másik kar, nem BTK. Lesz valami következménye ennek? Engedik majd, hogy beiratkozzak?
Az indexem sincs meg.
Fizettünk neked egy évet gyerekem a semmiért na most akkor menjél szépen dolgozni.
És akkor meg tudod, milyen másokat eltartani.
Ha nem éltél a lehetőséggel, így jártál.
Jaj, Istenem, ne jöjjön már mindenki ezzel, hogy így tanultál a mi adónkból meg amúgy, feltételezem, hogy a kérdezőnek is van anyukája és/vagy apukája, aki dolgozik, ezáltal adózik.
Bocs, de a kérdésre nem tudok válaszolni.
Mások már leoltottak érte, de a kérdésedre nemigen kaptál válaszokat. Most megpróbálok Neked én válaszolni.
Nálunk úgy van (gondolom nálatok is), hogy tárgyfelvétel előtt be kell iratkozni. Ez azt jelenti, hogy a neptunodon kiválasztod, hogy aktív vagy passzív félévben leszel. Ha ezt nem választod ki, akkor automatikusan, miután lejárt a határidő passzív félévre rak. Két passzív félév után automatikusan kidobnak. Persze azért érdemesebb lenne felmenned a Tanulmányira és kiiratkoznod. A további felvételiden ez elvileg nem jelet hátrányt. Viszont lehet, hogy most ezzel elszúrtál 1 évet (hacsak nem pótfelvin jelentkezel), mert lehet, hogy átkérhetted volna magad másik szakra, főleg ha jól tanultál(befejezted volna ezt a féléved) és a felvételi pontszámod jó lett volna arra a másik szakra is. Mindegy ezen már nem tudsz változtatni. Remélem azért hasznos volt a válaszom:)
82%-ban ma 19:31
uhum!
vagyis! 6.666.666 szülőre jut 3.333.333 diák és azért tarunk itt?
Jó lenne ha ennyien dolgoznának! No de a válaszom inkább okító akart lenni, mint kioktató, és azt szerettem volna jelezni, hogy ha egy tanulónak van egy ilyen lehetősége akkor ne tossza már el, vagy nem jól mondom?
Jó, de ő is belátta, hogy hülyevolt. És mi van, ha neki mindkét szülője dolgozik, míg másnak egyik sem?
Egyébként meg lehet, hogy elcseszett két félévet mondjuk egy 150.000 Ft-os szakon, de az nem számít, hogy az 1 milliós orvosiról mennyien kibuknak 2 félév után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!