Mivel foglalkozik az anglisztika?
Angol nyelv, kultúra, irodalom.
Fordító, tanár, multinál, bennmaradsz egyetemen, idegenvezető, kül. egyesületek.
A szobatársam anglisztikás, és úgy látom, nem kell megerőltetnie magát, elég könnyű szaknak tűnik. Ilyen órák vannak az órarendjében:
Introduction to intercultural communication
English Grammar in Use I
Listening and speaking skills
Bevezetés a nyelvtudományba
Reading and writing skills I
British history
Introduction to the reading of literary texts in english
The language of literary and cultural studies
Bevezetés az irodalomtudományba
Köszönöm szépen az eddig válaszokat :)
A másik kérdésem az lenne hogyha elvégeztem az egyetemen az anglisztika szakot akkor elkezdhetem a germanisztikát úgyanúgy egy egyetemen?
A 2. szépen összefoglalta, én most vagyok elsős Szegeden, vannak nyelvi gyakorlatok (nyelvtan, írás, kommunikáció, olvasás, ilyen kézségek fejlesztése), alapozó bölcsésztárgyak, amiket magyarul tartanak, mert az összes többi bölcsésszel vagyunk rajta, plusz a szakirány (brit vagy amerikai, ezekhez kapcsolodó töris, irodalmas és kulturás órák), és specializáció (nálunk Business English van vagy fordítás alapjai).
Ha érdekel egy tanterv, vagy van más kérdésed, írhatsz nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!