Tanul valaki Anglisztikán, úgy hogy csak a nyelvészet érdekli?
Figyelt kérdés
Részletes tematikát sajnos nem találtam, de amennyire látom, nagy hangsúly van a kultúrán,történelmen és az irodalmon is.
Hallottam már olyanról aki a nyelvészetet, de legalábbis bizonyos részeit nem szerette. De mi van ha valaki úgy megy oda, hogy a többi dolog nem érdekli?
Meg lehet szeretni a tananyagot vagy nagyon szenvedős lesz emiatt az egész?
Esetleg ha valaki tudna írni részletes követelményeket,számonkérési módokat, azt megköszönném:)
2019. okt. 5. 16:49
1/5 anonim válasza:
Én anglisztika minorra megyek ebből a célból. Így is lesz egy irodalmas előadás és szeminárium, de ennyi még belefér. Utána az MA-n tudsz választani nyelvészeti irányt, de az elején muszáj eltűrni. Próbálj arra gondolni, hogy az irodalom által tudod fejleszteni a szókincsedet és akkor mindjárt lesz nyelvi haszna is. :)
2/5 anonim válasza:
Én fordítva voltam. Az irodalmat szerettem, nyelvészetet nem, de első év után van modulválasztás. És ha nyelvészetet választasz, akkor olyan tematikájú tárgyaid lesznek többségben, persze irodalom is, de az kevesebb.
3/5 anonim válasza:
Nálunk harmadik évben lehet modult választani sajnos, addig vegyesen vannak tárgyak, irodalomból külön szigorlat (brit és amerikai is). Nekem elég szenvedés volt, szeretek olvasni, de az elemezgetés nem a kedvenc időtöltésem és némely tanár hihetetlenül unalmas órákat tart...Én is inkább a törit meg a nyelvészetet szerettem. Sokat kell majd olvasni, ebben biztos lehetsz :(.
4/5 anonim válasza:
Én is inkább fordítva voltam, inkább az irodalom és a kultúra érdekelt, viszont a nyelvészettel is kibékültem. Igazából nem is volt túl sok fogalmam arról, hogy mégis mi az a nyelvészet, hogyan működik a gyakorlatban, mire jó, pláne nem olvastam szakszövegeket stb., stb. és talán emiatt sem vonzott. Viszont többségben nagyon jó nyelvészetis tanáraim voltak és miattuk megszerettem az órákat is. Egy-két tárgy volt csak, amit rosszabbul viseltem (pl. syntax szeminárium), de ez is a tanár miatt volt, mert nagyon nem volt szimpatikus a személyisége, stílusa és a módszerei. Aki viszont jó volt, annak nagyon élveztem az óráit és emiatt szívesebben is készültem, tanultam. Illetve azért voltak érdekes óráink ezen a területen is. Nálunk is a második évtől kezdődnek a specializációk, onnantól kezdve már picit jobb a helyzet, de tulajdonképpen végig van minden, irodalom, kultúra, töri, nyelvészet egyaránt. Szerintem abszolút kibírható, ha nem úgy áll hozzá az ember, hogy "fújj ez hülyeség, utálom", hanem azért nyitott, kíváncsi és érdeklődő.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2019. okt. 6. 19:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!