Érdemes anglisztika szakon tanulni?
Figyelt kérdés
Milyen kilátásai lesznek az embernek,miután elvégzi?#egyetem #tanulás #oktatás #állás #nyelvtanulás #anglisztika #angol #felsőoktatás #munkahely #karrier
2019. szept. 8. 12:24
1/14 anonim válasza:
Nem érdemes. A kilátások rosszak. Önmagában ez a diploma annyit ér, hogy lesz egy diplomád. A nyelvet nem ezen a szakon fogod megtanulni.
2/14 anonim válasza:
Nem érdemes. A szak munkaerőpiaci értéke nulla, és még angoltanár se lesz belőled. Felejtős.
3/14 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy bölcsész diplomával SSC-ben is el lehet helyezkedni, ahol álítólag jó a fizetés.
2019. szept. 8. 13:02
4/14 A kérdező kommentje:
Állítólag
2019. szept. 8. 13:03
5/14 anonim válasza:
Igen, ha beszélsz két idegen nyelvet, és van egy diplomád. Persze ha Neked ez a célod, akkor jó lesz az anglisztika, de attól még nem érdemes erre a szakra menni, mert ezt Leszámitva tényleg nem ér semmit. Én úgy vagyok vele, hogy ha már diplomát akár az ember, és 3-4 évig tanul érte, akkor olyan papírt kapjon, ami tényleg használható, nem pedig egy akármilyen diploma, csak hogy legyen, mert át jól mutat.
6/14 A kérdező kommentje:
Én szeretem az angol nyelvet,eredetileg tanári pályán gondolkodtam, csak már megszűntették az egyszakos tanári diplomát.
Meg inkább nyelviskolákban tanítottam volna,nem a közoktatásban.
2019. szept. 8. 13:17
7/14 anonim válasza:
Akkor célozz be egy kereskedelem és marketing vagy nemzetközi gazdálkodás (a.k.a. külkereskedelem) vagy turizmus vendéglátás szakot, és máris használhatod a nyelvet amennyit akarod. Ha bölcsész ambícióid vannak, akkor menj anglisztikára, de akkor iratkozz be mellette a fenti szakok valamelyikére szombati levelezőn.
8/14 anonim válasza:
Az angol egy olyan dolog, hogy szinte bárhova mész, találkozol vele, így ahogy az előttem lévő is írta, jobban megéri egy gazdasági diploma, aztán majd ott használod az angolt.
9/14 A kérdező kommentje:
Gazdasági diploma azért nem jó,mert matekból nem vagyok jó.
Törénelemből,biológiából,és angolból vagyok jó.
2019. szept. 8. 13:53
10/14 anonim válasza:
Ezekben a látszat ellenére sincs túl sok matek. Van az elején egy kis durvább matek, ahol a cél a túlélés, utána statisztika, amely szintén nem könnyű de eddig mindenki túlélte. A többihez elég a négy alapművelet.
Akkor menj kommunikáció szakra, és szakosodj vagy médiára vagy vállalati kommunikációra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!