Most akkor jarni fog az elso emeltert az 50 pont?
tételezzük fel,ha felvételizek.
és 282 pont kellene nekem.
és a két tárgyal amit számolnak a felvételihez, és csak 240pontot értem el akkor ehhez még hozzá jön a + 50 igaz?
és akkor 290
Okés, köszi király :) tehát akkor számolhatok az 50ponttal a minimum ponthoz.
Legyen szép napod
Igen, kb. minden marad ugyanúgy, mint eddig. Szerintem bosszantó, hogy eddig csak ijesztgették a diákokat, hogy mekkora nagy szivatás lesz. Amit meg a nyelvvizsgával tettek, az felháborító. Én orvosira jelentkezek, úgy volt, hogy a 2 emeltért jár majd 50 pont, direkt megcsináltam a felsőfokú nyelvvizsgát, hogy azért még kapjak 40-et, erre kiderült, hogy szinte felesleges volt. A tudás eddig is megvolt, de a gyakorlással eltöltött időnek és a pénznek lett volna jobb helye is.
Nevetséges az egész Oktatási Hivatal.
Első vagyok. Melyik i-d-i-ó-t-a barom pontozott le, amikor a jogszabály szerinti jó választ írtam?
Második válaszolónak pedig: így jártál, senki nem kötelezett a felsőfokúra. Mivel első verziónál nem járt volna pont egy emeltre és egy nyelvvizsgára, ugyanott tartottál volna mint a többiek, mindenki minusz 78 ponttal indult volna, csak emiatt felesleges volt az emelt, de legalább elmondhatod, hogy van. Hasznosnak hasznos.
"Mivel első verziónál nem járt volna pont egy emeltre és egy nyelvvizsgára, ugyanott tartottál volna mint a többiek, mindenki minusz 78 ponttal indult "
Angolból van emelt érettségim, azzal ki lett volna váltva a kötelező középfokú nyelvvizsga. Felsőfokú nyelvvizsgáért megkaptam volna a 40 pluszpontot, a 2 emelttel együtt 90 pluszpontom lett volna. Én azzal számoltam, hogy így előnyben leszek, épp azért mert a többségnek nem lett volna ennyi pluszpontja. Hihetetlen, hogy kihisztizték maguknak az emberek, alig másfél hónappal a felvételi tájékoztató megjelenése előtt, hogy töröljenek el kb. minden változást, amiről azelőtt évekig zagyváltak meg rémísztgették az embereket.
Le lehet pontozni ezt a válaszomat is, de attól függetlenül borzaszó hiteltelenné teszi magát az Oktatási Hivatal azzal, hogy ennyit variál és enged a követelőzésnek. Évekig nem látta be, hogy milyen gyenge a nyelvoktatás, mégis nyomatta ezt a kötelező nyelvvizsga dumát. Akkor sem kellett volna. Ennek lesz az a következménye, amikor legközelebb valami nagy változást akar majd bevezetni, a kutya se fog hinni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!