Emelt érettségi plusz pont, ha 44.6 százalékom lenne
akkor sehogyan sem járna az emeltért járó többletpont?
tudtommal nincs, én búcsúznék attól az 50 ponttól
2016. jún. 5. 22:14
El lehet búcsúzni az 50 ponttól. Nagyfokú felelőtlenség, és indokalatlan léps volt felkészületlenül, tájékozódás nélküé bejelentkezni az emeltre.
2016. jún. 5. 22:19
Matematikailag az egész része számít a százaléknak. Tehát nincs kerekítés, hanem az egész része számít. Sajnos ha az egész része nem lesz 45 azaz 45%, akkor a plusz 50 pont sajnos nem jár érte és ez ellen nem lehet semmi se tenni. Szóbelin nem kaphatsz 49 pontot emeleten, mert csak max 35-öt adnak.
2016. jún. 5. 22:19
Van egy szabály. Ha éppen az nem kedvez nekünk, akkor azért nem lehet méltányossági kérelmet beadni.
Viszont ha jól számolom, ha csak legalább 49 pontos szóbelivel lenne meg a 45%, az azt jelenti, hogy - már elnézést a kifejezésért - valami elképesztően gyalázatos írásbeli írtál, aminek fényében irreális még a 48 pontos szóbeliben is reménykedni, nem hogy egy - majdnem - hibátlanban.
2016. jún. 5. 22:21
Mivel nem kerekítenek, hanem a tizedesvessző előtti szám kerül a bizonyítványba így 44%, úgyhogy pont nem kapod meg a plusz pontot. Nem matematikailag nézik, szimplán ez a szabály, hogy nincs kerekítés, ami ott van a tizedes előtt az a végső százalék. Méltányossági kérelmet milyen indokkal adnál be? Történt valami olyan a családodban, ami miatt nem tudtál tanulni, kórházban feküdtél? Fellebbezni se nagyon tudsz, szóval hacsak nem lesz 49,50 pontod akkor nincs sok esélye a pluszpontnak.
2016. jún. 5. 22:25
Ne bántsátok szegényt!!! Ő csak szóbelire készült, azért lett rossz az írásbelije :((
2016. jún. 5. 22:27
7/13 A kérdező kommentje:
Igen , elég gyalázatos emelt KÉMIÁT írtam ,ami nem olyan egyszerű azért.. legalábbis számomra. Én sem számítottam ilyen rosszra, főleg a számolások lettek kb 0 pontosak, az meg elég jelentős része a dolgozatnak. Viszont, most nagyon rákészültem a szóbelire, jó tételt húztam és jónak érzem , viszont ehhez irtó jónak kell lennie.
Nem történt semmi sem a családban ami miatt nem tudtam volna tanulni, vagy ilyesmi. Csak gondoltam kérdezek hátha mégis csak (ha így alakulnának a pontok) akkor van megoldás.
Amúgy meg ha nem sikerülne, 1 év kihagyás se para. Szóval ha nem lenne meg, ne bánkódj.
2016. jún. 5. 22:32
Ez rendben van, de ha jól számolom, nem sokon múlt, hogy olyan kevés pontot szerezz az írásbelin, hogy ne is mehess szóbelizni. Ezt azért nem lehet a teliholdra, vagy a kialvatlanságra fogni.
2016. jún. 5. 22:32
10/13 A kérdező kommentje:
Nem fogtam én semmire, és nem is pontokat kérek senkitől.Nyilván én csesztem el. Csak egy szimpla kérdés, hogy hátha.
Kapcsolódó kérdések: