Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Anglisztikára akkor most jár...

Anglisztikára akkor most jár a kötelező emeltért a 40 pont? Tavaly felvettek, mit tudtok erről?

Figyelt kérdés

Mert itt olvasom sokaktól, hogy lehet, számítják, de egy egyetemi nyíltnapon viszont kifejezetten azt mondták hogy nem és egy másik iskolát is feltelefonálva ugyanezt a váalszt kaptuk.

A felvi.hu-s pontszámító kalkulátor viszont odaveszi...

2010. jan. 16. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát bár én spanyol szakon vagyok, oda is kötelező volt az emelt érettségi és ott megkaptam a +40 pontot érte. Anglisztikán is így kellene lennie.
2010. jan. 16. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Kb huszadszor kérdezték ezt itt meg, és az egyik kérdező megérdeklődte a minisztériumban, ha kutakodsz, meg is találod itt a válaszukat: megadják. De azt meg én teszem mindig hozzá, hogy a verseny szempontjából teljesen mindegy, hogy megadják-e vagy sem, mert minden jelentkezőnél egyformán járnak el. Az egyetemen valószínűleg nem értenek hozzá, hiszen nem ők számolgatják a pontokat.
2010. jan. 16. 21:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor nem adják meg, ha neked mondjuk van egy felsőfokú nyelvvizsgád, ami ugye 50 pontot ér, és még jó, hogy azt számolják a 40 helyett. Egy nyelvből csak egy jogcímen kapható pluszpont.
2010. jan. 16. 22:29
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Akkor úgy tűnik, hogy mégis megvan az esélye többünknek is a felvételire így. Sokat segítettetek :)
2010. jan. 16. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!