Most már aztán komolyan! A fennmaradó 8 hónap alatt angol, vagy történelem emeletet könnyebb (biztosabb) megtanulni, hogy át is menjen az ember a vizsgán? Mindenki teljesen mást mond!
Illetve napi két-három, vagy négy-öt óra tanulás kell hozzá?
Mely könyveket ajánljátok, melyből (megfelelő tanulás mellett) szinte borítékolható a sikeres (akár csupán csak 3-as) vizsga?
"Alap szinten" melyik megy jobban? Melyiket bírod egyszerűbben, könnyebben tanulni.
Melyiket érzed úgy, hogy emelt szinten is menne?
Ez mindenkinél máshogy működik, mi nem tudjuk megmondani, hogy Neked mi a jó
Ez az! Pont egyforma. Semelyikből nem érzem azt, hogy jobban menne a másiknál. Azt mondják van nyelvérzékem, de a történelem kicsivel jobban érdekel.
De törire azt írják, hogy fényévekkel több tárgyi tudás kell, magyarul irdatlan mennyiségű szöveget kell bemagolni. Nesze neked érdeklődés...
Nem tudok dönteni. Ezért kellene nagyon a segítség, hogy melyiket könnyebb elsajatitani, hogy legalább egy 3-as emelt meglegyen...
Emberek, totálisan tanácstalan vagyok... Angolból csak alapfokúm van, egy kicsivel talán jobban állok most belőle, de nem tudom a hátralevő idő (akár keményen napi X óra ráfordítással is) elég-e arra, hogy az állítólag B2-esnél is nehezebb emelt angolon átmenjek...
Töri meg jelenleg szinte nulla, de "használ lhatatlansága
Töri meg jelenleg szinte nulla, de "használhatatlansága" ellenére kicsivel jobban érdekel. Hiába lenne az angol jobban célszerűbb.
Viszont csak kicsivel, olyan nagyon azért nem jobb az angol nyelv elsajátításánál...
Az angol lassabban tanulható tudomány. Ha nem vagy legalább középszinten, akkor ne arra hajts. Ne felejtsd, hogy emelt szinten idegen iskolában, idegen emberek előtt kell szóbelizned is.
Keress felvételi előkészítőt töriből!! Hülyeség, hogy ne lehetne megtanulni fél év alatt. Kétszer is megtanulod oda-vissza. De járj előkészítőre szombatonként.
Én történelemből és angolból is emeltezek, ezért tapasztalatból mondom, hogy az angol könnyebb. Az emelt angol érettségi a B2-es szintnek felel meg, ami ma már szinte alap. Könnyen ragad rád ha legalább egy kis időt fektetsz bele.
A törihez viszont több kitartás kell, és azt kevésbé tudod hasznosítani az életben.
Én mindenképpen az angolt választanám, hiszen a nyelvnek jobban hasznát veszed majd később. Emellett 2020-tól kötelező a B2-es nyelvvizsga az egyetemre bejutáshoz, aminek egy emelt angol érettségi megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!