Mi legyen az 5. érettségi tárgyam? Ami könnyű vagy aminek értelme is van?
Tanárképzésre akarok menni, az egyik szakom egy nyelv lenne. Ebből a nyelvből nem kötelező érettségi, mert viszonylag ritkán oktatott, egyetemen lehet 0-ról is kezdeni.
Én 10.-től tanultam ezt a nyelvet, viszont nem voltak túl jók a körülmények. Egyik iskola csoportjából a másikba küldtek, több magántanárhoz is jártam...De nem érzem úgy, hogy jó érettségit tudnék belőle írni.
Ezért gondoltam, hogy elmegyek rajzból, mert 9. óta járok rajzszakköre, voltam OKTV-n is művtöriből, tehát azt relatíve egyszerűen megcsinálnám.
Viszont tudom, hogy a nyelvi érettségi lehet hasznosabb lenne, mert legalább az alapjaim meglennének az egyetemhez.
Mit tegyek? Magántanárral próbáljak meg felkészülni valahogy a nyelvből, vagy menjek el rajzból?
Már bocsi, de ez az informatika honnan jött? :D abból nem véletlenül nem akarok menni, mi infóból csak gépírást tanultunk, 10.-ben volt egy kis excel, de nem voltam túl jó benne.
Viszont a nyelvet még nem vetem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!